• Τράπεζες

    Τράπεζα Πειραιώς: Έρχεται νέα εθελούσια – Εντός των ημερών η προκήρυξη

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Τράπεζα Πειραιώς: Ενεργός συμμετοχή στις διεργασίες που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την προώθηση των Αρχών Ενδυνάμωσης των Γυναικών

    Χρήστος Μεγάλου. CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Τις μηχανές ζεσταίνει για μια ακόμη εθελουσία η Τράπεζα Πειραιώς, την οποία αναμένεται να αναγγείλει εντός των προσεχών ημερών.

    Minimum στόχος αποχώρησης είναι τα 500 άτομα, αλλά ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η ενέργεια αυτή να φθάσει και στην αποχώρηση διπλάσιου αριθμού ανθρώπινου δυναμικού, δηλαδή να φθάσει μέχρι και τα 1.000 άτομα.

    Η παραπάνω εθελουσία που δεν έχει λογιστικοποιηθεί στο α’ τρίμηνο της τράπεζας, εντάσσεται μέσα στη λογική του περιορισμού του λειτουργικού κόστους και της διαμόρφωσης ενός ελαφρύτερου τραπεζικού σχήματος με ενίσχυση των ψηφιακών συστημάτων της τράπεζας.

    Άλλωστε, η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί το πιστωτικό ίδρυμα εκείνο, που λόγω των πολλαπλών συγχωνεύσεων διατηρεί σημαντικό αριθμό εργαζομένων έναντι των άλλων τραπεζών και κυρίως έναντι της Eurobank, που αποτελεί το μοντέλο και για τις άλλες τράπεζες -σε ό,τι αφορά τον αριθμό  του προσωπικού.

    Οι στόχοι, όπως αυτοί αποτυπώνονται από τις τράπεζες, είναι να διαμορφώσουν έναν αριθμό καταστημάτων 300 η κάθε μία, ο δε αριθμός των εργαζομένων να μην υπερβαίνει τους 6.500 ανά τράπεζα. Κάπου εκεί οι τράπεζες υπολογίζουν να διακόψουν τις περικοπές στα συγκεκριμένα μεγέθη.

    Ο αριθμός του ανθρώπινου δυναμικού των τραπεζών μειώθηκε στα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα το 2020 σε 33.097, έναντι 36.727 το 2019.

    Στην παρούσα φάση η Πειραιώς έχει έναν ανθρώπινο δυναμικό περίπου 9.900 άτομα, η Alpha Bank 7.500, η Εθνική 7.800 και η Eurobank περί του 6.700.

    Ήδη η Εθνική και η Αlpha Bank έχουν προβλέψει κόστος μείωσης προσωπικού 50 εκατ. και 100 εκατ. έκαστη.

    Η εκτίμηση είναι πως  παρακολουθούμε από τις τελευταίες εθελουσίες στα πιστωτικά ιδρύματα. καθώς οι μειώσεις προσωπικού θα γίνονται και με άλλους τρόπους -όπως για παράδειγμα με πωλήσεις τμημάτων των τραπεζικών ομίλων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει τη δράση της Ελληνικής Κυβέρνησης «Astypalea: smart & sustainable island»

    Xρήστος Μεγάλου: Βιώσιμη ανάπτυξη με 23 δισ. ευρώ δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς

    Γιώργος Χαντζηνικολάου: Απόδοση 10% στα ενσώματα ίδια κεφάλαια της Τράπεζας Πειραιώς



    ΣΧΟΛΙΑ