• Τράπεζες

    Τράπεζα Πειραιώς: Ανανεώθηκε για τρία χρόνια η θητεία του Χρήστου Μεγάλου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Τράπεζα Πειραιώς: Ενεργός συμμετοχή στις διεργασίες που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την προώθηση των Αρχών Ενδυνάμωσης των Γυναικών

    Χρήστος Μεγάλου. CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε την ανανέωση για τρία χρόνια της θητείας του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Γ. Χατζηνικολάου, και του διευθύνοντος συμβούλου, κ. Χρ. Μεγάλου. Η ανανέωση της θητείας έλαβε το 99,8% των παρευρισκόμενων μετόχων.

    Στη γενική συνέλευση, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς εξέφρασε την αισιοδοξία της για την υπέρβαση της κρίσης και τη μετάβαση της οικονομίας σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης το επόμενο έτος.

    Στην ομιλία του, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ. Χρήστος Μεγάλου εστίασε στην υποστήριξη που έδωσε η τράπεζα Πειραιώς στους πελάτες της κατά τη διάρκεια της πανδημίας, διατηρώντας, όπως είπε, όλες τις λειτουργίες της αδιάλειπτα και αναβαθμίζοντας τις ψηφιακές της υπηρεσίες.

    Το πρώτο 6μηνο του έτους, οι εκταμιεύσεις της τράπεζας Πειραιώς ανήλθαν στα 2,5 δισ. ευρώ και είναι ευθυγραμμισμένες με το στόχο για νέες χρηματοδοτήσεις ύψους 5 δισ. ευρώ που έχει θέσει η διοίκηση για την τρέχουσα χρονιά, σημείωσε ο κ. Μεγάλου. Την ίδια στιγμή, οι αναστολές πληρωμών προς τους συνεπείς πελάτες προσεγγίζουν τα 5 δισ. ευρώ, από τις οποίες τα 3 δισ. ευρώ είναι οι αναστολές δόσεων προς τις επιχειρήσεις πελάτες, ενώ άλλα 2 δισ. ευρώ είναι οι αναστολές δόσεων προς τα φυσικά πρόσωπα.

    Ο κ. Μεγάλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην άντληση κεφαλαίων ύψους 900 εκατ. ευρώ μέσω των δύο εκδόσεων τον Ιούνιο του 2019 – την πρώτη μετά από 11 χρόνια απουσίας από τις αγορές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και το Φεβρουάριο του 2020 που προχώρησε η διοίκηση, αλλά και στο στόχο για την τιτλοποίηση δύο χαρτοφυλακίων συνολικού ύψους 7 δισ. ευρώ εντός του 2020.

    Ο στόχος για μείωση των NPEs είναι στο σωστό δρόμο και αποτελεί τη βασική πρόκληση της διοίκησης, με τη συνδρομή του μηχανισμού κρατικών εγγυήσεων, του «Ηρακλή», που σύμφωνα με το CEO της τράπεζας Πειραιώς θα συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου.

    Απαντώντας σε ερώτηση μετόχων ο κ. Μεγάλου διαβεβαίωσε ότι η τράπεζα Πειραιώς θα καταβάλει προς το ΤΧΣ την πληρωμή του κουπονιού για το Cocos και εξήγησε ότι το ομόλογο είναι διαρκούς διάρκειας και ότι η υποχρέωση θα υλοποιηθεί κανονικά στις 2 Δεκεμβρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ