• Τράπεζες

    Χρ. Μεγάλου: Στα €5 δισ. οι αναστολές δόσεων προς τους συνεπείς πελάτες της Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς


    Την αισιοδοξία της για την υπέρβαση της κρίσης και τη μετάβαση της οικονομίας σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης το επόμενο έτος εξέφρασε η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς, μιλώντας στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ομίλου της Πειραιώς, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Η γενική συνέλευση των μετόχων καλείται να εγκρίνει την ανανέωση για τρία χρόνια της θητείας του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γ. Χατζηνικολάου και του διευθύνοντος συμβούλου κ. Χρ. Μεγάλου με τις ίδιες αποδοχές που ισχύουν σήμερα.

    Στην ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Χρήστος Μεγάλου εστίασε στην υποστήριξη που έδωσε η τράπεζα Πειραιώς στους πελάτες της κατά τη διάρκεια της πανδημίας, διατηρώντας όπως είπε όλες τις λειτουργίες της αδιάλειπτα και αναβαθμίζοντας τις ψηφιακές της υπηρεσίες.

    Το πρώτο 6μηνο του έτους οι εκταμιεύσεις της τράπεζας Πειραιώς ανήλθαν στα 2,5 δις ευρώ και είναι ευθυγραμμισμένες με το στόχο για νέες χρηματοδοτήσεις ύψους 5 δις ευρώ που έχει θέσει η διοίκηση για την τρέχουσα χρονιά.

    Την ίδια στιγμή οι αναστολές πληρωμών προς τους συνεπείς πελάτες προσεγγίζουν τα 5 δις ευρώ, από τις οποίες τα 3 δις ευρώ είναι οι αναστολές δόσεων προς τις επιχειρήσεις πελάτες, ενώ άλλα 2 δις ευρώ είναι οι αναστολές δόσεων προς τα φυσικά πρόσωπα.

    Ο κ. Μεγάλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην άντληση κεφαλαίων ύψους 900 εκατ. ευρώ μέσω των δύο εκδόσεων τον Ιούνιο του 2019 και το Φεβρουάριο του 2020 που προχώρησε η διοίκηση, αλλά και στο στόχο για την τιτλοποίηση δύο χαρτοφυλακίων συνολικού ύψους 7 δις ευρώ εντός του 2020.

    Ο στόχος για μείωση των NPEs είναι στο σωστό δρόμο και αποτελεί τη βασική πρόκληση της διοίκησης, με τη συνδρομή του μηχανσιμού κρατικών εγγυήσεων, του «Ηρακλή», που σύμφωνα με το CEO της τράπεζας Πειριαώς θα συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου.



    ΣΧΟΛΙΑ