• Τράπεζες

    Τράπεζα Κύπρου: Γενναίο μέρισμα €137 εκατ. σε μετρητά και επαναγορά ιδίων μετοχών

    • NewsRoom
    Τάκης Αράπογλου,

    Τάκης Αράπογλου, πρόεδρος Τράπεζας Κύπρου


    Γενναία μερισματική πολιτική και επαναγορά ιδίων μετοχών ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου στις χρηματιστηριακές αρχές.

    Ειδικότερα, προβλέπεται:

    Πενταπλάσιο μέρισμα στους μετόχους σε σχέση με πέρυσι: Μέρισμα σε μετρητά 25 σεντς ανά μετοχή σε σχέση με 5 σεντς το προηγούμενο έτος

    Διανομή €137 εκατ σε σχέση με €22 εκατ. το προηγούμενο έτος: Η διανομή αποτελείται από μέρισμα σε μετρητά ύψους €112 εκατ. και επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους μέχρι €25 εκατ.

    Είναι η πρώτη τράπεζα ανάμεσα στις κυπριακές και ελληνικές που πήρε έγκριση για καταβολή μερίσματος από τα κέρδη του 2023. Το ποσοστό διανομής είναι 30% σε σχέση με 14% πέρυσι.

    Δήλωση Τάκη Αράπογλου, Προέδρου του Συγκροτήματος: «Η συνεχιζόμενη δέσμευση μας για παροχή σταθερής απόδοσης στους μετόχους αποδεικνύεται από την προτεινόμενη διανομή που περιλαμβάνει ένα σημαντικό μέρισμα σε μετρητά και την πρώτη προγραμματισμένη επαναγορά ιδίων μετοχών.

    Το συνολικό μέρισμα σε μετρητά είναι περίπου πέντε φορές υψηλότερο από το μέρισμα που καταβλήθηκε το προηγούμενο έτος και αντανακλά την ισχυρή χρηματοοικονομική και λειτουργική επίδοση του Συγκροτήματος κατά το 2023, η οποία επιτάχυνε την οργανική δημιουργία κεφαλαίων. Είμαστε περήφανοι που η Τράπεζα, διανύοντας το 125ο έτος λειτουργίας της, αποτελεί μια καλά κεφαλαιοποιημένη, διαφοροποιημένη Τράπεζα που δημιουργεί βιώσιμη κερδοφορία. Παραμένουμε επικεντρωμένοι στην παροχή σταθερής απόδοσης για τους μετόχους μας και συνεχίζουμε να εστιάζουμε στη στήριξη των πελατών και της κοινωνίας μας, καθώς και στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας».

    Διαβάστε επίσης

    Ξενοδοχεία: Πάνω από 5 δισ. ευρώ οι συναλλαγές την τελευταία τετραετία



    ΣΧΟΛΙΑ