• Τράπεζες

    Alpha Bank: Τι προβλέπει το νέο επιχειρησιακό σχέδιο που ανακοινώνεται την ερχόμενη εβδομάδα

    Ψάλτης Alpha Bank

    Βασίλης Ψάλτης. Διευθὐνων Σύμβουλος Alpha Bank


    Την προσεχή Τρίτη 19 Νοεμβρίου, ημέρα ανακοίνωσης και των αποτελεσμάτων εννεαμήνου, αναμένεται ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, κ. Βασίλης Ψάλτης, να ενημερώσει τους επενδυτές για το στρατηγικό σχέδιο της διοίκησης για τον όμιλο.

    Το σχέδιο θα προβλέπει εμπροσθοβαρή μείωση των κόκκινων δανείων της τράπεζας θέτοντας σε εφαρμογή το project Galaxy, που προβλέπει την πώληση/τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων άνω των 10 δισ. ευρώ περίπου μέσω μοντέλου carve out, δηλαδή μαζί με τη μεταφορά του προσωπικού που εργάζεται στις διευθύνσεις καθυστερήσεων της τράπεζας.

    Εκτός από την αποφασιστική μείωση των κόκκινων δανείων, βασικός άξονας του επιχειρησιακού σχεδίου, που αναμένεται να ανακοινώσει η διοίκηση της Alpha Bank θα είναι επίσης η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και η αποκατάσταση της κερδοφορίας της τράπεζας μέσω της εφαρμογής μιας πελατοκεντρικής προσέγγισης, καθώς επίσης και η εφαρμογή μιας νέας και αποτελεσματικής δομής εταιρικής διακυβέρνησης που θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του ομίλου.

    Η διοίκηση της Alpha Bank θα ενημερώσει τους αναλυτές και τους θεσμικούς επενδυτές μέσω τηλεφωνικής συνδιάσκεψης, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του εννεαμήνου.



    ΣΧΟΛΙΑ