• Τράπεζες

    Tιτλοποιήσεις δανείων από τις ελληνικές τράπεζες βλέπει η DBRS

    • NewsRoom


    Αυξημένες πιθανότητες στο ενδεχόμενο τιτλοποίησης «κόκκινων δανείων» και στην Ελλάδα δίνει ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS, επισημαίνοντας ότι η τιτλοποίηση, ως χρηματοδοτικό εργαλείο για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (NPLs) είναι μια βιώσιμη επιλογή, δεδομένου του επενδυτικού ενδιαφέροντος που υπάρχει. Επιπλέον, η τιτλοποίηση εξασφαλίζει διαφοροποίηση του κινδύνου, σχετικά υψηλή απόδοση και προσελκύει ευρύτερο φάσμα επενδυτών, σημειώνει ο καναδικός οίκος αξιολόγησης.

    Για το 2018, η DBRS αναμένει τιτλοποιήσεις ύψους 9-10 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ευρώπη. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των εκδόσεων θα προέλθει πιθανότατα από την Ιταλία, με ορισμένες εκδόσεις στην Ιρλανδία και, ενδεχομένως, περαιτέρω εκδόσεις από την Πορτογαλία. Άλλες αγορές, όπως η Ισπανία, η Ελλάδα και η Κύπρος, παραμένουν «μπαλαντέρ».

    κόκκινα δάνεια

    Ειδικά για την Ελλάδα, ο οίκος αναφέρει ότι υπήρξε μία τιτλοποίηση Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων ιδιωτικής μορφής από την Attica Bank τον Ιούλιο του 2017, ύψους 1,3 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης του ισολογισμού της.

    Σύμφωνα με την DBRS, μετά την επιτυχημένη επιστροφή της Ελλάδας και των ελληνικών τραπεζών στις αγορές το 2017 και σε συνδυασμό με την οικονομική ανάκαμψη και την πρόσφατη αύξηση της ζήτησης των επενδυτών για ελληνικά assets και για ειδικούς διαχειριστές NPLs, θα μπορούσαν ενδεχομένως να υπάρξουν τιτλοποιήσεις NPLs το 2018.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Alpha Bank: Ανεβάζει τον πήχη και βγαίνει στις αγορές με 5ετή ομόλογα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανίσχυρο το ΤΧΣ να απομακρύνει δύο μέλη της Eurobank και της Πειραιώς που δεν πληρούν τα κριτήρια



    ΣΧΟΛΙΑ