• Τράπεζες

    Θεοφιλίδη (ΕΤΕ): Η τράπεζα αλλάζει πρόσωπο με νέο στελεχιακό δυναμικό και «έξυπνα» προϊόντα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Χριστίνα Θεοφιλίδη, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας

    Χριστίνα Θεοφιλίδη, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας


    Αλλάζει πρόσωπο η Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ), καθώς ενισχύει το στελεχιακό δυναμικό της με νέους υψηλής κατάρτισης εργαζόμενους και παράλληλα πραγματοποιεί άλματα σε ό,τι αφορά στην ψηφιοποίηση των συναλλαγών, αλλά και το λανσάρισμα νέων digital προϊοντων.

    Τα τελευταία δύο χρόνια περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι – με πτυχίο πανεπιστημίου και μεταπτυχιακούς τίτλους – έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό της Εθνικής Τράπεζας.

    Και αυτό το «νέο αίμα» είναι καθοριστικός παράγοντας για το άνοιγμα σε νεώτερα κοινά που επιδιώκει η ΕΤΕ, ενώ μέσα από στοχευμένα προγράμματα εθελούσιας εξόδου που έχουν ολοκληρωθεί – αλλά και που αναμένονται – επιτυγχάνεται η ανανέωση του προσωπικού.

    Την ίδια ώρα η ΕΤΕ δίνει έμφαση στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενισχύοντας ταυτόχρονα τον συμβουλευτικό της ρόλο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής, Χριστίνα Θεοφιλίδη.

    Στήριξη ΜμΕ

    Όπως σημειώνει η κα Θεοφιλίδη, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η κατάρτιση του business plan, και για το λόγο αυτό η ΕΤΕ σχεδιάζει σειρά «εργαλείων» για τη συμβουλευτική στήριξη των επιχειρήσεων.

    Σήμερα στο πελατολόγιο της Εθνικής βρίσκονται 200 χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ ένα δίκτυο 450 καλά καταρτισμένων συμβούλων, τους ενημερώνει προσφέροντας ποιοτική εξυπηρέτηση με απλές διαδικασίες.

    Με την ΕΤΕ να χορηγεί το 1 στα 3 νέα επιχειρηματικά δάνεια, η τράπεζα χορήγησε την τελευταία 3ετία περίπου 1,5 δισ. ευρώ νέα κεφάλαια και αύξησε το μερίδιο της στο 30% το πρώτο τρίμηνο φέτος, από 26% το 2022.

    Στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προκειμένου να εκσυγχρονιστούν, να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και εξωστρεφείς, να επενδύσουν στη νέα τεχνολογία, ακόμα και για να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις μεγεθύνοντας έτσι τις προοπτικές ανάπτυξης τους.

    Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Εθνικής Τράπεζας, το 43% των ΜμΕ εκτιμά ότι την τριετία 2023-2025 θα υλοποιήσει επενδυτικό πλάνο για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, σε ψηφιακά εργαλεία, πράσινες επενδύσεις επέκταση στο εξωτερικό.

    Και έξυπνα επενδυτικά προϊόντα

    Στην έξυπνη αποταμίευση επενδύσει η ΕΤΕ και σχεδιάζει νέας γενιάς αποταμιευτικά προϊόντα Αμοιβαίων Κεφαλαίων διάρκειας 18-24 μηνών, ώστε να είναι ελκυστικά στους επενδυτές και να προσφέρουν προνόμια προθεσμιακών καταθέσεων.

    Μάλιστα, η στροφή στις καταθέσεις προθεσμίας δεν είναι η αναμενόμενη, καθώς τα επιτόκια τους, αν και έχουν αυξηθεί σημαντικά, εξακολουθούν να μην προσφέρουν ελκυστικές αποδόσεις.

    Η διείσδυση των επενδυτικών προϊόντων βρίσκεται χαμηλά στη χώρα μας, μόλις στο 10%, όταν στην Ιταλία είναι στο 56%, στην Ισπανία στο 33% και στο 20% στην Πορτογαλία, με την Κομισιόν να εκτιμά ότι οι τοποθετήσεις σε επενδυτικά προϊόντα στην Ελλάδα θα αυξηθεί στα 28 δις ευρώ, από 16 δισ. ευρώ σήμερα.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς): Κρατήστε τις μετοχές σας, έρχεται μέρισμα για τα κέρδη του 2023

    Alpha Bank: Σχεδιασμός με γνώμονα τη νέα στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης

    Ελένη Βρεττού (Attica Bank): Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να μεγαλώσουμε μαζί τους



    ΣΧΟΛΙΑ