• Τράπεζες

  «Σφήνα» Παγκρήτιας τράπεζας στη διάσωση της Praxia Bank

  WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

  Ο βασικός μέτοχος της PRAXIA Bob Diamond (αριστερά) και η CEO της τράπεζας Αναστασία Σακελλαρίου (στο μέσο)


  Εναλλακτικά σενάρια για τη διάσωση της Praxia Bank εξετάζονται ενόψει της προθεσμίας που έχει θέσει η Τράπεζα της Ελλάδος για την κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας με 30 εκατ. ευρώ έως τα τέλη του χρόνου.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των λύσεων που εξετάζονται είναι η απορρόφηση της Παγκρήτιας τράπεζας από την Praxia Bank με ανταλλαγή μετοχών και με κεφάλαια που θα βάλει και ο αποκλειστικός μέτοχος της Praxia, Μπομπ Ντάιμοντ.

  Το σενάριο συνένωσης Παγκρήτιας τράπεζας και Praxia Bank επιβεβαιώνεται ότι εξετάστηκε, αλλά, σύμφωνα με πηγές από την πλευρά της Παγκρήτιας, απορρίφθηκε. Σύμφωνα με άλλες πηγές, ωστόσο, η πρόταση παραμένει στο τραπέζι και δεν έχει απορριφθεί οριστικά, καθώς είναι ένα από τα ενδεχόμενα, μεταξύ και άλλων εναλλακτικών επιλογών, που διερευνώνται για την Praxia Bank.

  Το βέβαιο είναι ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα, μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση της Praxia Bank, στην οποία κάνει λόγο για συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της και ότι «από τις 19 Δεκεμβρίου 2019, η Praxia Bank θα λειτουργεί με μία λιτή δομή, η οποία προϋποθέτει τη λύση των συμβάσεων εργασίας».

  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεταξύ των σεναρίων που έχουν μέχρι στιγμής εξεταστεί είναι και η συνένωση της Praxia με την Attica Bank, το οποίο δεν είχε προχωρήσει.  ΣΧΟΛΙΑ