• Τράπεζες

    Σχεδιάζεται νέα συστημική λύση για την οριστική εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος από τα κόκκινα δάνεια

    O υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό τομέα Γιώργος Ζαββός


    Νέα συστημική λύση για την οριστική εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος από το βάρος των κόκκινων δανείων επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, το επιτελείο του οποίου βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για επαφές με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα στο πλαίσιο της συνόδου του ΔΝΤ.

    Η νέα συστημική λύση σχεδιάζεται πέραν της δυνατότητας ανανέωσης του project Ηρακλής για πάνω από 18 μήνες που είναι η αρχική περίοδος ισχύος του μηχανισμού και θα σηματοδοτήσει την οριστική απαλλαγή των ισολογισμών των ελληνικών τραπεζών από το άγος των μη εξυπηρετούμε των δανείων.

    Το σχέδιο Ηρακλής, που θα ξεδιπλωθεί σε δύο φάσεις κατά το ιταλικό πρότυπο αναμένεται πάντως να λειτουργήσει ως καταλύτης και game changer για την επιστροφή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα.

    Το σχέδιο βρίσκεται στο επίκεντρο των επαφών κατά την επίσκεψη που πραγματοποιεί ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο υφυπουργός αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό τομέα Γιώργος Ζαββός στην Ουάσινγκτον με διεθνείς επενδυτές, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων επενδυτικών κεφαλαίων του κόσμου. Μεταξύ αυτών η Black Rock, η Deutsche Bank και η DBRS, ενώ οι επαφές συνεχίζοντας σήμερα με Mooody’s, HSBC, JP Morgan, Morgan Stanley, BNP Baribas και chief economist της World Bank.

     



    ΣΧΟΛΙΑ