• Τράπεζες

    Σαββατοκύριακο τηλεδιασκέψεων για τις τεχνικές λεπτομέρειες του σχεδίου για τα «κόκκινα» δάνεια


    Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του «μαραθώνιου» τηλεδιασκέψεων μεταξύ κυβέρνησης– θεσμών και τραπεζιτών για το σχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα των θεσμών, αναφορικά με τις επιπτώσεις του νέου σχεδίου στην κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.

    Ως γνωστόν το νέο σχέδιο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή τα επόμενα 24ωρα. Και θα ακολουθήσουν νέες τηλεδιασκέψεις μέσα στο σαββατοκύριακο.

    Στην σύσκεψη που βρίσκεται αυτήν την ώρα σε εξέλιξη, συμμετείχαν εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, από πλευράς θεσμών τεχνικά κλιμάκια και εκ μέρους της Ένωσης Τραπεζών συμμετείχαν ο αναπληρωτής CEO της Eurobank και πρόεδρος του NPL Forum Θοδωρής Καλαντώνης και η ΓΓ της Ενωσης κα Χαρούλα Απαλαγάκη καθώς και εκπρόσωπος της Τράπεζας Ελλάδος.

    Αντικείμενο της σύσκεψης είναι οι παρατηρήσεις των θεσμών επί του τελευταίου σχεδίου νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως αυτό διαμορφώθηκε στη συνάντηση κυβέρνησης- τραπεζών που έγινε στις 27 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι ερωτήσεις από τον εκπρόσωπο της ΕΚΤ επικεντρώνονται στο αν θα υπάρξει αρνητική επίπτωση στην κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, αν θα χρειαστούν πρόσθετες προβλέψεις, αν επηρεάζονται τα στοιχεία ποιότητας του ενεργητικού τους.

    Πηγές με γνώση του θέματος αναφέρουν ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, οι εκπρόσωποι των ελληνικών τραπεζών και της ΤτΕ, εμφανίζονται ιδιαίτερα καθησυχαστικοί, σημειώνουν πως πρέπει να προχωρήσει το σχέδιο και διαβεβαιώνουν ότι έχουν μετρήσει όλες τις παραμέτρους του σχεδίου και έχουν κάνει αναλυτικά σχέδια προσομοίωσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα 9 «κόκκινα» σημεία για τον νέο νόμο Κατσέλη σύμφωνα με την Κομισιόν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Παγώνει» τη δόση η Κομισιόν: Προειδοποίηση για «κόκκινα δάνεια» και πρώτη κατοικία



    ΣΧΟΛΙΑ