• Τράπεζες

    Προμήθειες τραπεζών: Η Eurobank ρίχνει το γάντι στον ανταγωνισμό

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ο Αντρέας Αθανασόπουλος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank

    Ο Αντρέας Αθανασόπουλος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank


    Την ώρα που οι χρεώσεις για τα εμβάσματα και την πληρωμή λογαριασμών αποτελούν σημείο έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα στο υπουργείο και τράπεζες, η Eurobank ρίχνει το γάντι στον ανταγωνισμό προσφέροντας πακέτο συναλλαγών για ιδιώτες με κόστος που ξεκινά από  2 ευρώ το μήνα, όσο δηλαδή κοστίζει μία πληρωμή λογαριασμού ΔΕΚΟ σε ΑΤΜ.

    Το τελευταίο διάστημα οι χρεώσεις για σειρά τραπεζικών συναλλαγών, όπως είναι η αποστολή εμβασμάτων, η πληρωμή ενοικίου, λογαριασμών ΔΕΚΟ κλπ, έχουν βρεθεί στο επίκεντρο, οι τράπεζες ετοιμάζουν  «πακέτα» συναλλαγών με κόστος πολύ χαμηλότερο, από όσο επιβαρύνεται ο καταναλωτής αν πραγματοποιήσει την κάθε συναλλαγή μεμονωμένα.

    Μάλιστα η  Eurobank, προσφέρει τη συγκεκριμένη υπηρεσία εδώ και δύο χρόνια στους επιχειρηματίες πελάτες της και από το περασμένο καλοκαίρι στους ιδιώτες.

    Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο mononews.gr  ο κ. Αντρέας Αθανασόπουλος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, ήδη «350 χιλιάδες πελάτες μας -250.000 επιχειρηματίες και 100.000 ιδιώτες-και εξοικονομούν σημαντικό ποσό κάθε μήνα». Και συμπληρώνει: ανάλογα πακέτα συναλλαγών υπάρχουν χρόνια στο εξωτερικό, τώρα ήρθε η ώρα και για μας…

    Η μηνιαία χρέωση για τους επαγγελματίες πελάτες της τράπεζας διαμορφώνεται στα 3 με 5 ευρώ, ανάλογα με το πόσες συναλλαγές περιλαμβάνει, ενώ για τους ιδιώτες ξεκινούν από τα 2 ευρώ το μήνα.

    Για παράδειγμα οι συναλλαγές για μεταφορά ποσών επιβαρύνονται με χρέωση από 1,5- 5 ευρώ, ενώ για την πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ –ανάλογα με τον τρόπο που πραγματοποιούνται, δηλαδή ηλεκτρονικά, μέσω ΑΤΜ ή στο γκισέ-, χρεώνονται ανάλογα με την τράπεζα από 0,15 ευρώ μέχρι και 2 ευρώ.

    Συγκεκριμένα η Eurobank προσφέρει ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών, το my Silver Advantage με κόστος 2 ευρώ το μήνα, το πακέτο περιλαμβάνει την πληρωμή 2 λογαριασμών, 1 μεταφορά χρημάτων στο εσωτερικό, 1 εισερχόμενο έμβασμα και 3 πάγιες εντολές. Το κέρδος για τον πελάτη είναι 7 ευρώ, καθώς οι συγκεκριμένες συναλλαγές με βάση το ισχύον τιμολόγιο της τράπεζας κοστίζουν 9 ευρώ.

    Το πακέτο my Gold Advantage με 5 ευρώ το μήνα περιλαμβάνει 3 πληρωμές λογαριασμών, 1 εισερχόμενο έμβασμα, 3 μεταφορές χρημάτων, δωρεάν συνδρομή σε πιστωτική κάρτα. Το κέρδος για τον πελάτη είναι 14 ευρώ.

    Και το my Platinum Advantage με κόστος 10 ευρώ το μήνα προσφέρει 5 πληρωμές λογαριασμών, 5 μεταφορές χρημάτων, 1 εισερχόμενο έμβασμα, δωρεάν συνδρομή στην πιστωτική κάρτα. Το κέρδος για τον πελάτη είναι 44 ευρώ.

    Ενώ οι πελάτες των προγραμμάτων έχουν και σειρά προνομίων και εκπτώσεων σε αλυσίδες καταστημάτων όπως είναι οι: Κωτσόβολος, Praktiker, Elpedison, Vodafone.

    Διαβάστε επίσης

    Πειραιώς: Κέρδη μεγαλύτερα των 0,45 ευρώ ανά μετοχή αναμένει για το 2023 – Κάτω από 6% ο δείκτης κόκκινων δανείων

    Σε νέα έκδοση ομολόγου 300 εκατ. ευρω προχωρά η Alpha Bank

    Τράπεζες: Οι τιμές των ακινήτων θα κρίνουν τα αποτελέσματα των stress tests



    ΣΧΟΛΙΑ