• Τράπεζες

    Project Future (Τράπεζα Πειραιώς): 7 στους 10 βρίσκουν εργασία

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζας Πειραιώς


    Στόχος της Τράπεζας Πειραιώς με το Project Future είναι να συμβάλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της εκπαίδευσης

    Το 70% των νέων πτυχιούχων που συμμετείχαν στους τρεις πρώτους κύκλους του Project Future της Τράπεζας Πειραιώς έχει βρει εργασία. Και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Χρήστος Μεγάλου, CEO της Τράπεζας Πειραιώς: «η ποιοτική εκπαίδευση αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα της βιώσιμης ανάπτυξης. Επενδύουμε στη νέα γενιά. Το Project Future συμπληρώνει 2 χρόνια προσφοράς στους νέους της χώρας και σταθερά ενισχύεται και διευρύνεται για να ανταποκριθεί στις απαιτητικές συνθήκες της οικονομίας και της αγοράς εργασίας».

    Στόχος της Πειραιώς είναι να  συμβάλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της εκπαίδευσης. Το Project Future εξυπηρετεί αυτόν το στόχο καθώς προσφέρει στους νέους εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις σε τομείς αιχμής, καθιστώντας τους ανταγωνιστικούς και παράλληλα καλύπτει την  ανάγκη των επιχειρήσεων που αναζητούν νέα ταλέντα για να στελεχώσουν το δυναμικό τους.

    Από τις αρχές Οκτωβρίου, άνοιξε ο 5ος κύκλος του Project Future, που  φέτος έχει ενισχυθεί με μαθήματα από κορυφαία πανεπιστήμια σε συνεργασία με το Coursera και με την εκπαιδευτική πλατφόρμα LinkedIn Learning. Επιδίωξή του είναι  να γεφυρώσει το κενό που υπάρχει μεταξύ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας. «Ανοίγει» δηλαδή δρόμους στην αγορά εργασίας, σε συνεργασία με το ReGeneration, που είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης και αμειβόμενης απασχόλησης στην Ελλάδα.

    Συγκεκριμένα, στην πλατφόρμα του ReGeneration αναρτώνται τα βιογραφικά των νέων που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση του Project Future. Τα βιογραφικά τους παραμένουν διαθέσιμα στις περισσότερες από 600 συνεργαζόμενες με το πρόγραμμα επιχειρήσεις για ένα χρόνο, με στόχο την απορρόφησή τους σε θέσεις εργασίας, με τουλάχιστον εξάμηνη σύμβαση και ελάχιστο μισθό 750 ευρώ μεικτά. Μέχρι τώρα το ποσοστό των νέων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και βρήκαν εργασία στη συνέχεια ανέρχεται στο 70%.

    Τώρα, το Project Future ενδυναμώνεται περαιτέρω μέσω της στρατηγικής σύμπραξης με το Coursera, την κυρίαρχη παγκοσμίως online πλατφόρμα εκπαίδευσης που δίνει τη δυνατότητα σε όσους υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Project Future, να λάβουν δωρεάν εκπαίδευση και πιστοποίηση από κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου (Columbia University, Duke University, Imperial College London, INSEAD, Johns Hopkins University, Yale University, Harvard University κλπ.), με πρόσβαση σε 3.800 online μαθήματα και 400 εξειδικεύσεις.

    Να σημειωθεί ότι στους 4 κύκλους του προγράμματος που έχουν πραγματοποιηθεί, 2.041 συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν μέσω του Project Future  και του ReGeneration, 691 εξ αυτών παρακολούθησαν μία εκ των εξειδικευμένων εκπαιδεύσεων του Project Future, ενώ 1.020 νέοι που έχουν εκπαιδευτεί από το Project Future και το ReGeneration έχουν ήδη βρει θέση στην ελληνική αγορά εργασίας, με τη διαδικασία των προσλήψεων να είναι σε εξέλιξη.

    Το Project Future ξεκίνησε το 2018 (με δύο κύκλους ανά έτος κάθε Μάρτιο και Οκτώβριο),  απευθύνεται σε νέους πτυχιούχους έως 29 ετών με καθόλου ή έως τρία χρόνια εργασιακή εμπειρία. Η αίτησή τους εξετάζεται όσον αφορά τα τυπικά κριτήρια, ηλικία, εργασιακή εμπειρία, ενασχόληση με εξω-ακαδημαϊκές δραστηριότητες, και στη συνέχεια οι υποψήφιοι αξιολογούνται σε δύο στάδια:

    -Το 1ο στάδιο αφορά  ψυχομετρικό τεστ ικανοτήτων και προσωπικότητας σε μορφή gamification

    -Το 2ο στάδιο αφορά την  αξιολόγηση των υποψηφίων (Live Assessment Centre) μέσω συνεντεύξεων με ανώτερα και ανώτατα στελέχη της ελληνικής αγοράς (HR, Line Managers, CEOs)

    Οσοι περάσουν τα τεστ  ξεκινούν την εκπαίδευσή τους, η οποία περιλαμβάνει:

    -Ενα τριήμερο training, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη των προσωπικών και επαγγελματικών τους δεξιοτήτων.

    -Εξειδικευμένη εκπαίδευση σε καίριους τομείς, που ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς, όπως: Java, JavaScript, Digital Marketing, Customer Experience, Sales Excellence, Supply Chain Management, Data Science, .ΝΕΤ, Mobile Apps Development | Android, Project Management (with Agile Specialization), Business Intelligence & Analytics και Front-End Web Development. Η εκπαίδευση διαρκεί 60-120 ώρες.

    Η Google, το Facebook, το LinkedIn Learning, το Coursera, η Code.Hub, η Convert Group, η Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο ΣΕΒ, συνεργάζονται με την τράπεζα για την επιτυχή διεξαγωγή του προγράμματος.



    ΣΧΟΛΙΑ