• Τράπεζες

    Prem Watsa: Αν θέλετε ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, ακολουθήστε φιλικές πολιτικές προς τις επιχειρήσεις

    • NewsRoom
    Prem Watsa

    Prem Watsa


    Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια δηλώνει ο Καναδός επενδυτής Prem Watsa, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής.

    Ο επικεφαλής του fund Fairfax Financial Holdings, εξηγεί πως δεδομένης της ύφεσης που πέρασε τα προηγούμενα χρόνια η Ελλάδας, αναμένει πως τα επόμενα χρόνια η οικονομία θα κινηθεί με στόχο να αντισταθμίσει την τεράστια πτώση.  «Δεδομένης της ύφεσης την οποία πέρασε η Ελλάδα, δεν θεωρώ ότι είναι υπεραισιόδοξο να αναμένει κανείς την σημαντική ανάκαμψη της οικονομίας τα επόμενα χρόνια για να αντισταθμίσει την τεράστια πτώση που υπέστη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Αυτή η θετική προοπτική για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια ήταν και ένας από τους λόγους, όπως αναφέρει, που τον ώθησαν στην απόφαση να υποστηρίξει την συγχώνευση της Eurobank με την Grivalia, κίνηση που θα οδηγήσει στην εξυγίανση της τράπεζας από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και θα ενισχύσει παράλληλα τα κεφάλαιά της.

    Πάντως ο Καναδός επενδυτής προειδοποιεί τα πολιτικά κόμματα και τις ελληνικές κυβερνήσεις που έρχονται να ακολουθήσουν πολιτικές φιλικές προς τις επιχειρήσεις, αν θέλουν να προσελκύσουν στη χώρα ξένες επενδύσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Prem Watsa: Η Eurobank είναι μια πολύ καλά κεφαλαιοποιημένη τράπεζα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Watsa και Καραβίας στηρίζουν (και πάλι) την χώρα μας και την Eurobank



    ΣΧΟΛΙΑ