• Τράπεζες

    Πέντε «μνηστήρες» για την IBG

    • NewsRoom
    Βαρδής Βαρδινογιάννης

    Βαρδής Βαρδινογιάννης


    Στο… στόχαστρο πέντε επενδυτικών σχημάτων βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG), η οποία ανακοίνωσε χθες την αποχώρηση του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κ. Θεόδωρου Θεοδώρου, τη θέση του οποίου παίρνει ο μέχρι χθες αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Μιχάλης Ανδρεάδης.

    Ο κ. Ανδρεάδης θα είναι, λοιπόν, εκείνος που θα βρίσκεται στο… τιμόνι της IBG σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, καθώς ο οίκος Ernst & Young (ΕΥ) που έχει αναλάβει σύμβουλος πώλησης των τριών περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων είναι και η IBG, προσδοκά η διαδικασία πώλησης της τελευταίας να ολοκληρωθεί πριν εκπνεύσει ο Αύγουστος.

    Τα άλλα δύο περιουσιακά στοιχεία της πρώην Λαϊκής Τράπεζας στη χώρα μας (πέραν της IBG) είναι η Laiki Factors και η CPB ΑΕΔΑΚ.

    Όπως προαναφέρθηκε, τα ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση της IBG είναι γύρω στα πέντε και, μεταξύ αυτών, όπως έχει ξαναγράψει το mononews.gr, φέρεται να είναι και η Barniveld Enterprises, η οποία ανήκει κατά 75% στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Άλλωστε, η Barniveld συμμετείχε και στην κοινοπραξία (με το βρετανικό fund Duet Private Equity) που εξαγόρασε τη θυγατρική της Λαϊκής Τράπεζας στη Ρουμανία.

    Βαρδής Βαρδινογιάννης ναυτιλία
    Βαρδής Βαρδινογιάννης, επιχειρηματίας

    Στόχος της Ernst & Young είναι το αμέσως επόμενο διάστημα να έχει επαφές με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, ώστε μέχρι το τέλος του Μαρτίου να έχουν κατατεθεί οι τελικές προσφορές, με στόχο να ολοκληρωθεί η πώληση πριν από το τέλος του καλοκαιριού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στα χέρια Βαρδινογιάννη η πρώην Λαϊκή-Τι θα γίνει με την IBG



    ΣΧΟΛΙΑ