• Τράπεζες

    Παραίτηση μέλους του ΤΧΣ – Τι αναφέρει στην επιστολή

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Μαρίκα Ιωάννου Φραγκάκη


    Την παραίτησή της στον αρμόδιο για το τραπεζικό σύστημα υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζαββό υπέβαλε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ κ. Μαρίκα Ιωάννου Φραγκάκη, ενημερώνοντας και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

    Στο ολιγόλογο κείμενο της παραίτησής της η κ. Φραγκάκη αναφέρει ότι «ήρθε πλέον ο κατάλληλος χρόνος να αποχωρήσω από το Ταμείο, αφήνοντας πίσω μου ελπίζω μια θετική παρακαταθήκη».

    Η κ. Μαρίκα Φραγκάκη διαθέτει πολυετή εργασιακή εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Από το 2015 έως το 2017 διετέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank ενώ υπήρξε μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ από το 2017 έως το 2019. Από το Μάιο του 2019, υπήρξε μέλος της εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου, προταθείσα από την Τράπεζα της Ελλάδος.

    Οι ειδήσεις σήμερα

    ΤΧΣ: Θα διευκολύνουμε την ουσιαστική συμμετοχή ιδιωτών στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Πειραιώς

    Τράπεζα Πειραιώς: Τι προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης – Κυρίαρχος το ΤΧΣ με τη μετατροπή των Cocos – Δεν αλλάζει η σύνθεση του Δ.Σ.

    Οι αλλαγές του νόμου και πού οριοθετείται η στρατηγική συμμετοχή που σκοπεύει να έχει το ΤΧΣ στην Πειραιώς



    ΣΧΟΛΙΑ