Τράπεζες

Παναγιώτης Ρουμελιώτης: Ο Στουρνάρας, μετά τον Πολάκη, στοχοποιεί εμένα

Ρουμελιώτης

Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρόεδρος της Attica Bank


Κλήση σε απολογία πήρε για τη Δευτέρα 4 Μαρτίου ο πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο οποίος θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στη Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος αφορά στο κατά πόσον ο κ. Ρουμελιώτης ασκεί «εκτελεστικά καθήκοντα», παρότι η θέση του Προέδρου είναι «μη εκτελεστική».

Κύκλοι που πρόσκεινται στον πρόεδρο της Attica Bank ανέφεραν ότι ο Διοικητής τη ΤτΕ «μετά την υπόθεση Πολάκη, στοχοποιεί τώρα τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη», αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για ένα νέο επεισόδιο στις τεταμένες σχέσεις του κεντρικού τραπεζίτη με την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο κ. Ρουμελιώτης γρονθοκόπησε τον CEO της τράπεζας, κ. Θεόδωρο Πανταλάκη. Μετά το συμβάν, η ΤτΕ είχε ξεκινήσει έρευνα, εστιάζοντας στο κατά πόσο οι δύο άνδρες μπορούν να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν καθώς και εάν υπάρχουν επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία της Attica Bank.

Τότε ο κ. Ρουμελιώτης, σε πολυσέλιδο υπόμνημα που απέστειλε προς την ΤτΕ, έκανε εκτενείς αναφορές σε θέματα χρηματοδοτήσεων και ειδικότερα στα δάνεια της κατασκευαστικής εταιρείες «Τοξότης», του επιχειρηματία κ. Καλογρίτσα. Ωστόσο, μέσα από τα γραφόμενα στο υπόμνημα, φαινόταν ότι σε κάποιες περιπτώσεις είχε παρεμβατικό ρόλο σε εκτελεστικά καθήκοντα. Μετά τις εξηγήσεις που έδωσε για το θέμα ο CEO της τράπεζας, κ. Θ. Πανταλάκης, όσο και από τις καταθέσεις άλλων στελεχών της τράπεζας στην ΤτΕ, φάνηκε να επιβεβαιώνεται πως ο κ. Ρουμελιώτης θέλησε να έχει εκτελεστικό ρόλο.

Μάλιστα, οι πληροφορίες ανέφεραν πως η ΤτΕ είχε αποφασίσει ότι θα έπρεπε να απομακρυνθεί από τη θέση του προέδρου ο κ. Ρουμελιώτης, «για το συμφέρον της τράπεζας». Στις αρχές του χρόνου είχε, μάλιστα, ακουστεί ότι υποψήφια για τη θέση του προέδρου ήταν η κ. Κερασίνα Ραπτοπούλου η οποία έχει εργαστεί επί σειρά ετών στην πρώην Αγροτική Τράπεζα και η οποία έχει διατελέσει στο παρελθόν εκπρόσωπος του Δημοσίου στο ΤΧΣ.

Το αν ο κ. Ρουμελιώτης μείνει ή φύγει θα φανεί την ερχόμενη Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Κινήθηκε εναντίον μου απειλητικά…» – Το άγριο παρασκήνιο που συγκλονίζει την Attica Bank


ΣΧΟΛΙΑ