• Τράπεζες

    Optima bank: Κερδοφορία μόλις στον 2ο χρόνο λειτουργίας

    Γεώργιος Τανισκίδης, Πρόεδρος Optima bank και Δημήτρης Κυπαρίσσης, CEO Optima bank

    Γεώργιος Τανισκίδης, Πρόεδρος Optima bank, και Δημήτρης Κυπαρίσσης, CEO Optima bank


    Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 28 Ιουλίου, η τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Optima bank, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα πεπραγμένα της χρονιάς του 2021 και η γενικότερη αναπτυξιακή τροχιά της τράπεζας, ενώ παράλληλα πάρθηκαν και σημαντικές επιχειρηματικές αποφάσεις για την πορεία του οργανισμού.

    Στην εναρκτήρια ομιλία του στη Γενική Συνέλευση, ο πρόεδρος της Optima bank κ. Γεώργιος Τανισκίδης απευθυνόμενος στους μετόχους σημείωσε:

    «Έχω τη χαρά και την υπερηφάνεια να ανακοινώσω πως η τράπεζά μας βρίσκεται σε ένα εξαιρετικό σημείο. Με προσεκτικά μελετημένο σχέδιο, οργάνωση και αυτοπεποίθηση, καταφέραμε μόλις στον 2ο χρόνο λειτουργίας μας να επιτύχουμε την πραγματοποίηση πραγματικών κερδών, ένα γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό για τον σύντομο χρόνο επίτευξής του.

    Παράλληλα, υπερδιπλασιάσαμε πολλά από τα βασικά μας μεγέθη, σε σχέση με την προηγούμενη οικονομική χρήση και κυρίως πετύχαμε στο πρώτο εξάμηνο του 2022 να έχουμε τα κέρδη όλου του προηγούμενου χρόνου.

    Με σταθερό στόχο την παροχή της βέλτιστης τραπεζικής εμπειρίας και με σύμμαχο τα εξαιρετικά μας στελέχη και τη στρατηγική μας, δεσμευόμαστε προς τους μετόχους και τους πελάτες μας, πως θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τη ‘‘συνταγή’’ επιτυχίας μας, για να εδραιώσουμε την Optima bank ως τράπεζα αναφοράς στην τραπεζική αγορά».

    Ο CEO της Optima bank κ. Δημήτρης Κυπαρίσσης, έδωσε το δικό του στίγμα για την πορεία της τράπεζας: «Μόλις 3 χρόνια μετά την δημιουργία της Optima bank, η τράπεζα διαθέτει πλέον ισχυρό αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία, χάρη στην ποιότητα των στελεχών της, στην εμπιστοσύνη των πελατών της και βέβαια στην υποστήριξη των μετόχων της.

    Τα νούμερα λένε πάντα την αλήθεια και οι σπουδαίες επιδόσεις της τράπεζας στην οικονομική χρήση του 2021, αποδεικνύουν πως οι στρατηγικές μας επιλογές έφεραν αποτέλεσμα, με την πορεία να συνεχίζει να είναι δυναμική και στο πρώτο μισό του 2022.

    Στόχος μας να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την εμπειρία των πελάτων μας, να ενισχύουμε περαιτέρω τη στήριξή μας στην υγιή επιχειρηματικότητα και κατ’ επέκταση στην ελληνική οικονομία και τέλος να επενδύουμε συνετά διατηρώντας την κερδοφορία για τους μετόχους μας».

    Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τη συνολική οικονομική διαχείριση του έτους 2021, χαρακτηριστικό της οποίας ήταν ο διπλασιασμός των μεγεθών σε πολλούς επιμέρους δείκτες. Συγκεκριμένα, οι εκταμιεύσεις δανείων αυξήθηκαν σε σχέση με το 2020 κατά 109,9% αγγίζοντας τα 1,02 δισ. ευρώ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η τράπεζα συμμετέχει ενεργά σε όλα τα προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρήσεων, όπως της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας – HDB, προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

    Εντυπωσιακό επίτευγμα αποτελεί και η κερδοφορία της Optima bank μόλις από τον 2ο χρόνο λειτουργίας της. Ειδικότερα, η τράπεζα σημείωσε κέρδη μετά από φόρους 16,75 εκ. ευρώ. Το αποτέλεσμα αυτό ενισχύθηκε σημαντικά και από τη συμμετοχή της τράπεζας στο σχήμα αναδοχής όλων των δημόσιων προσφορών που έλαβαν χώρα εντός του 2021 στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Επιπλέον η Optima bank διένυσε μια δυναμική παρουσία στην αγορά εταιρικών ομολόγων και παραγώγων όπου απέσπασε και σχετικό βραβείο από το Χρηματιστήριο Αθηνών για τη συνεισφορά της στην ως άνω αγορά.

    Παράλληλα, η εμπιστοσύνη της αγοράς στην Optima bank επιβεβαιώνεται και από την αξιοσημείωτη αύξηση των καταθέσεων κατά 77,7%, φθάνοντας τα 1,34 δισ. ευρώ στο τέλος του 2021. Το ενεργητικό της τράπεζας εμφανίζεται αυξημένο κατά 65,8% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος στα 1,63 δισ. ευρώ, ενώ τα συνολικά έσοδα για το 2021 άγγιξαν τα 52,57 εκ. ευρώ αυξημένα κατά 235,6%.

    Στην «έκρηξη» των εσόδων, όπως και της γενικότερης ανάπτυξης της Optima bank, σημαντική συνεισφορά είχε η επιλογή της τράπεζας να επενδύσει σε τεχνολογίες αιχμής, προκειμένου να προσφέρει στους πελάτες της τη βέλτιστη τραπεζική εμπειρία.

    Αρκετές ήταν οι διακρίσεις για την τράπεζα και το 2021. Το σημαντικότερο βραβείο όλων ωστόσο, είναι η αναγνώριση και επιβράβευση από τους ίδιους τους πελάτες της, γεγονός που αποδεικνύεται από το πολύ υψηλό επίπεδο ικανοποίησης τους, το οποίο αποτυπώνεται στο δείκτη ικανοποίησης πελατών, που παρέμεινε σταθερά πάνω από 85.

    Μεταξύ άλλων, από τη Γενική Συνέλευση εγκρίθηκε η έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 60 εκ. ευρώ για την ενδυνάμωση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, απόφαση η οποία ουσιαστικά υλοποιεί τη στρατηγική που έχει χαράξει η τράπεζα, συνυπολογίζοντας το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον και τις συνθήκες της αγοράς. Στόχος της απόφασης αυτής είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη της τράπεζας, που θα της επιτρέψει να στηρίξει μέσω χρηματοδοτήσεων επιχειρήσεις και βιώσιμα επενδυτικά πλάνα, προς όφελος της οικονομίας και της χώρας στο σύνολό της.

    Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη Γενική Συνέλευση των μετόχων, η ανοδική πορεία της Optima bank συνεχίζεται σταθερά και στο 2022. Το δίκτυο καταστημάτων απαρτίζεται πλέον από 26 καταστήματα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κόρινθος, Ηράκλειο Κρήτης και Λάρισα εντός του έτους), ενώ για το πρώτο εξάμηνο του 2022, οι καταθέσεις ξεπερνούν τα 1,76 δισ. ευρώ, τα δάνεια και οι εγγυητικές αγγίζουν τα 1,6 δισ. ευρώ, ενώ το ενεργητικό της τράπεζας έχει υπερβεί πλέον τα 2,1 δισ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Eurobank: 526,4 εκατ. ευρώ κέρδη το β’ τρίμηνο «βλέπει» η Optima



    ΣΧΟΛΙΑ