• Top Stories

    ΤτΕ: Αναθεωρεί την πρόβλεψη για ανάπτυξη το 2017

    • NewsRoom
    Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής ΤτΕ

    Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής ΤτΕ


    Στην αναθεώρηση των προβλέψεων -ελαφρώς προς τα επάνω- για την ανάπτυξη της χώρας το έτος 2017 προχωρά η Τράπεζα της Ελλάδος.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Καθημερινή» εκτιμά ότι η ανάπτυξη του β’ τριμήνου φέτος θα είναι 0,8% σε ετήσια βάση, κάτι που την οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κατά μέσον όρο  το 2017 η οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,7% αντί της προηγούμενης πρόβλεψης της, στην έκθεση του διοικητή της Γιάννη Στουρνάρα, για 1,6%.

    Το πρώτο τρίμηνο η ανάπτυξη ήταν 0,4% αλλά αναμένεται επιτάχυνση των ρυθμών μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και λόγω της καλής τουριστικής περιόδου.

    Σημειώνεται ότι στην έκθεση της η τον Ιούνιο η Κεντρική Τράπεζα σημείωνε ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν ευοίωνες, προσθέτοντας ότι σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι θετικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Σημείωνε επίσης ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης αναμένεται να βελτιώσει το οικονομικό κλίμα. Ακόμη η έκθεση τόνιζε την ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων ως προϋπόθεση για την διατήρηση των θετικών προοπτικών ανάπτυξης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Wall Street: Ακόμα μια μέρα, ακόμα ένα ρεκόρ για τον Dow Jones – Χαμόγελα στην Ευρώπη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βενεζουέλα: Η πρώην υπουργός Εξωτερικών εξελέγη πρόεδρος της αμφιλεγόμενης Συντακτικής Συνέλευσης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Όσο κι αν προσπαθούν να διχάσουν τον κόσμο, οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν»



    ΣΧΟΛΙΑ