• Τράπεζες

    Νέος πρόεδρος του ΤΧΣ ο Ανδρέας Βερύκιος

    • NewsRoom
    Ανδρέας Βερύκιος

    Ανδρέας Βερύκιος


    Ο κ. Ανδρέας Βερύκιος αναλαμβάνει, σύμφωνα με πηγές, νέος Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Σημειώνεται ότι ο νέος επικεφαλής εργαζόταν για πολλά χρόνια στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

    Η Επιτροπή Αξιολόγησης, κλείνοντας τον κύκλο των υποψηφιοτήτων, είχε καταθέσει στον Ευκλείδη Τσακαλώτο μια short list με τρία πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο κ. Βερύκιος

    Ο νυν πρόεδρος του ΤΧΣ, Γ. Μιχελής, έχει υποβάλει την παραίτησή του εδώ και ένα σχεδόν χρόνο, παραμένοντας στη θέση του μέχρι την εξεύρεση αντικαταστάτη.

    Ποιος είναι ο Ανδρέας Βερύκιος

    Γεννημένος στην Ελλάδα, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο INSEAD της Γαλλίας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ελληνικά.

    Αφού ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο χώρο των τραπεζών, ο κ. Βερύκιος σταδιοδρόμησε από το 1981 στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την οποία εργάστηκε επί 28 έτη.

    Εκεί ανέλαβε σειρά ανώτερων καθηκόντων, μεταξύ των οποίων και τη θέση του διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού. Τα τελευταία χρόνια είχε αναπτύξει δραστηριότητα συμβούλου σε ζητήματα ηγεσίας και καθοδήγησης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στουρνάρας: «Η ανεξαρτησία της ΤτΕ συνεπάγεται ευθύνη και υποχρεώσεις»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΚΤ: Ζητά προληπτικό πρόγραμμα «με αυστηρούς και αποτελεσματικούς όρους» μετά τον Αύγουστο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Wood: Καμία έκπληξη από τα stress tests των ελληνικών τραπεζών



    ΣΧΟΛΙΑ