ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Καθεστώς τηλεργασίας εφαρμόζουν από αύριο οι τράπεζες υποχρεωτικά για όσους υπαλλήλους επιστρέφουν ή επέστρεψαν από τη καλοκαιρινή τους άδεια τον Αύγουστο, επαναφέροντας παράλληλα τα ποσοστά φυσικής παρουσίας για όλο το προσωπικό στα επίπεδα του Απριλίου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mononews, όσοι υπάλληλοι επιστρέφουν από θερινές διακοπές θα δουλεύουν υποχρεωτικά από το σπίτι για μία τουλάχιστον εβδομάδα και θα πρέπει να υποβληθούν σε μοριακό τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι θετικοί στον covid-19. Το κόστος της εξέτασης το αναλαμβάνει η Τράπεζα.
Παράλληλα τα ποσοστά της φυσικής παρουσίας στις Τράπεζες επανέρχονται στο ανώτατο όριο του 30% για όλους τους υπαλλήλους που εργάζονται σε κεντρικές υπηρεσίες.
Ειδικά οι υπάλληλοι που δεν μπορούν να ενταχθούν στο καθεστώς εργασία από το σπίτι, και επιστρέφουν από περιοχές που είναι επιδημιολογιακά στο κόκκινο, θα πρέπει επίσης, προτού προσέλθουν στο χώρο εργασίας, να κάνουν το μοριακό τεστ. Έως τη λήψη της απάντησης θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι με άδεια ανωτέρας βίας.
Οι επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές είναι:
• η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής,
οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και
οι Δήμοι Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.
Σύμφωνα με τις εντολές που έχουν πάρει οι Τράπεζες υποχρεωτική κρίνεται η χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους, όπως τα ασανσέρ, ενώ απαγορεύονται οι συναντήσεις εντός της Τράπεζας, αλλά και αυτές με εξωτερικούς συνεργάτες, οι οποίες θα πρέπει να γίνονται εξ αποστάσεως.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κτηνίατροι, ψυχαναλυτές και μελετητές του Μότσαρτ: Το παράξενο καστ που αναμένεται να κληρονομήσει δισεκατομμύρια, όταν μπει στο χρηματιστήριο η εταιρεία των Leopard
- Γιατί ο Μητσοτάκης θα κάνει τις εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Τι μπορεί να αλλάξει τον σχεδιασμό
- Ακτοπλοΐα: «Η ναυμαχία της Ραφήνας» με Golden Star Ferries των αδελφών Στεφάνου, Fast Ferries του Παναγιωτάκη και Seajets του Ηλιόπουλου
- Ξανά στα μαχαίρια η Ryanair με την ΕΕ: «Ανόητοι» οι νέοι κανόνες – Λιγότερο ανταγωνιστικές οι αεροπορικές, ισχυρίζεται η εταιρεία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.