• Τράπεζες

    Νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του covid-19 εφαρμόζουν οι Τράπεζες – Καθιερώνουν την τηλεργασία για όσους επιστρέφουν από διακοπές

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Καθεστώς τηλεργασίας εφαρμόζουν από αύριο οι τράπεζες υποχρεωτικά για όσους υπαλλήλους επιστρέφουν ή επέστρεψαν από τη καλοκαιρινή τους άδεια τον Αύγουστο, επαναφέροντας παράλληλα τα ποσοστά φυσικής παρουσίας για όλο το προσωπικό στα επίπεδα του Απριλίου.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mononews, όσοι υπάλληλοι επιστρέφουν από θερινές διακοπές θα δουλεύουν υποχρεωτικά από το σπίτι για μία τουλάχιστον εβδομάδα και θα πρέπει να υποβληθούν σε μοριακό τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι θετικοί στον covid-19. Το κόστος της εξέτασης το αναλαμβάνει η Τράπεζα.

    Παράλληλα τα ποσοστά της φυσικής παρουσίας στις Τράπεζες επανέρχονται στο ανώτατο όριο του 30% για όλους τους υπαλλήλους που εργάζονται σε κεντρικές υπηρεσίες.

    Ειδικά οι υπάλληλοι που δεν μπορούν να ενταχθούν στο καθεστώς εργασία από το σπίτι, και επιστρέφουν από περιοχές που είναι επιδημιολογιακά στο κόκκινο, θα πρέπει επίσης, προτού προσέλθουν στο χώρο εργασίας, να κάνουν το μοριακό τεστ. Έως τη λήψη της απάντησης θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι με άδεια ανωτέρας βίας.

    Οι επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές είναι:

    • η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής,

    οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και
    οι Δήμοι Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

    Σύμφωνα με τις εντολές που έχουν πάρει οι Τράπεζες υποχρεωτική κρίνεται η χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους, όπως τα ασανσέρ, ενώ απαγορεύονται οι συναντήσεις εντός της Τράπεζας, αλλά και αυτές με εξωτερικούς συνεργάτες, οι οποίες θα πρέπει να γίνονται εξ αποστάσεως.



    ΣΧΟΛΙΑ