• Τράπεζες

    Morgan Stanley: Βουτιά 9% στα κέρδη του γ’ τριμήνου

    • NewsRoom
    James Gorman, CEO Morgan Stanley

    James Gorman, CEO Morgan Stanley Photographer: Simon Dawson/Bloomberg


    Με τις συμφωνίες και τις συναλλαγές να παραμένουν περιορισμένες, η Morgan Stanley ανακοίνωσε μειωμένα κέρδη για το γ’ τρίμηνο του 2023.

    Τα κέρδη για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου ήταν 2,4 δισ. δολάρια ή 1,38 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 2,6 δισ. δολαρίων ή 1,47 δολαρίων ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

    Η μετοχή της επενδυτικής τράπεζας κατέγραψε απώλειες στο pre-market της Wall Street κατά 3%.

    Τα έσοδα της τράπεζας ανήλθαν στα 13,3 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, αντίστοιχα με τις προσδοκίες των αναλυτών.

    Τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση μετοχών και ομολόγων μειώθηκαν κατά 4%, ενώ η μονάδα διαχείρισης πλούτου, η οποία αντιπροσωπεύει για το γ’ τρίμηνο το 50% των συνολικών εσόδων της εταιρείας, απέφερε έσοδα ύψους 6,4 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 5%.

    «Ενώ το περιβάλλον της αγοράς παρέμεινε ασταθές αυτό το τρίμηνο, η εταιρεία σημείωσε σταθερά αποτελέσματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας James Gorman. «Οι επιχειρήσεις μας που δραστηριοποιούνται στις  μετοχές και το σταθερό εισόδημα πλοηγήθηκαν με σταθερότητα στις αγορές και οι μονάδες διαχείρισης πλούτου και διαχείρισης επενδύσεων κατέγραψαν υψηλότερα έσοδα».

    Τις μεγαλύτερες απώλειες τις κατέγραψε η τράπεζα στην μονάδα επενδυτικής τραπεζικής με βουτιά 27% στα έσοδά της για το τρίμηνο.

    Διαβάστε επίσης:

    J.P. Morgan για Eurobank: H εξαγορά της Eλληνικής Τράπεζας στην Κύπρο δημιουργεί αξία – Νέα τιμή στόχος με 77% ανοδικό περιθώριο

    Goldman Sachs: Βουτιά στα κέρδη λόγω GreenSky

    Bank of America: Αυξημένα κέρδη και έσοδα για το γ’ τρίμηνο του 2023



    ΣΧΟΛΙΑ