• Τράπεζες

    Goldman Sachs: Βουτιά στα κέρδη λόγω GreenSky

    • NewsRoom
    Ντέιβιντ Σόλομον-CEO της Goldman Sachs

    Ντέιβιντ Σόλομον-CEO της Goldman Sachs


    Κόντρα σε μία κερδοφόρα περίοδο για τους ανταγωνιστές της, η Goldman Sachs απογοήτευσε με τα αποτελέσματά της για το γ’ τρίμηνο του 2023, με τα κέρδη να υποχωρούν κατά 33%.

    Ο τραπεζικός κολοσσός ανακοίνωσε κέρδη ύψους 2,06 δισ. δολαρίων ή 5,47 δολάρια ανά μετοχή, μειωμένα σε σχέση με πέρσι, που είχε παρουσιάσει κέρδη 3,07 δισ. δολάρια ή 8,25 δολάρια ανά μετοχή.

    Πρόκειται για την όγδοη συνεχόμενη τριμηνιαία πτώση κερδών για την τράπεζα. Η τιμή της μετοχής της Goldman έχει υποχωρήσει περισσότερο από 25% από το υψηλό  στα τέλη του 2021.

    Οι προσπάθειες του CEO Ντέιβιντ Σόλομον να επεκταθεί στην καταναλωτική τραπεζική ήταν επιζήμιες για την τράπεζα, η οποία έχει χάσει μέσα σε διάστημα τριών χρόνων πάνω από 3 δισ. δολάρια.

    Το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς οφείλεται στην εταιρεία GreenSky, ένα fintech στοίχημα του Σόλομον, το οποίο ύστερα από τρία χρόνια, η τράπεζα την πούλησε σε κοινοπραξία επενδυτικών εταιρειών με επικεφαλής της Sixth Street Partners.

    O Σόλομον ανέφερε ότι πλέον μετατοπίζεται το ενδιαφέρον της τράπεζας στην ανάπτυξη της διαχείρισης των περιουσιακών της στοιχείων.

    Ούτε η πρωτοβουλία για επενδύσεις σε ακίνητα αποδείχθηκε μία επιτυχημένη κίνηση με την τράπεζα να επιβαρύνεται κατά 358 εκατ. δολάρια, μειώνοντας τα συνολικά έσοδα από τη μονάδα διαχείρισης πλούτου κατά 20% στα 3,23 δισ. δολάρια.

    Πιο θετικά ήταν τα μηνύματα από την μονάδα επενδυτικής τραπεζικής, όπου οι προμήθειες παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρσι, στα 1,55 δισ. δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρυσανθόπουλος (Alpha Bank): Κοινές οι προτεραιότητες μεταξύ τραπεζών και εταιρειών fintech

    Bank of America: Αυξημένα κέρδη και έσοδα για το γ’ τρίμηνο του 2023

    ΤΧΣ: Ώρα αποφάσεων για την Εθνική Τράπεζα;



    ΣΧΟΛΙΑ