• Τράπεζες

    JP Morgan: Γιατί η Τράπεζα Πειραιώς ξεχωρίζει στην ψηφιακή εποχή

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου


    Οι ελληνικές τράπεζες δεν είναι πλέον ψηφιακά «καθυστερημένες», εξηγεί η JP Morgan, με την Τράπεζα Πειραιώς να ξεχωρίζει σε μια σειρά από μετρήσεις.

    «Καθώς η παγκόσμια πανδημία χτύπησε, οι ελληνικές τράπεζες ξεχώρισαν με την πιο εντυπωσιακή στροφή σε κινητά κανάλια σε όλη την περιοχή της Κεντρικής Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CEEMEA), όπου οι λήψεις εφαρμογών μετά τα lockdowns ήταν δύο φορές υψηλότερες σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία, εξαιτίας και του χαμηλού αρχικού σημείου», επισημαίνει η αμερικανική τράπεζα JP Morgan σε ένα report ειδικό για το digital banking.

    Η ανάλυση της JP Morgan δίνει ιδιαίτερη έμφαση και αναδεικνύει την Τράπεζα Πειραιώς στο digital banking, στις προβλεπόμενες επιδόσεις της αλλά και στην αποτίμηση της. Η τραπεζική εφαρμογή της Πειραιώς κατέχει υψηλή θέση στην περιοχή CEEMEA, με σημαντικά υψηλότερο αριθμό αξιολογήσεων από τους Έλληνες ομολόγους της με 4,7 στα 5 από 212 χιλιάδες αξιολογήσεις.

    JP Morgan: Γιατί η Τράπεζα Πειραιώς ξεχωρίζει στην ψηφιακή εποχή

    Αναφορικά με τα οικονομικά δεδομένα, η Τράπεζα Πειραιώς εμφανίζει το δεύτερο υψηλότερο περιθώριο ανόδου από τις τραπεζικές μετοχές που παρακολουθεί η αμερικανική τράπεζα και οι αναθεωρήσεις των κερδών ανά μετοχή (EPS) είναι ιδιαίτερα θετικές της τάξεως του +257%, ενώ η μετοχή της είναι η φθηνότερη μετοχή από τις μετοχές που παρακολουθεί η JPΜ.

    Αναφορικά με το digital banking, συνολικά οι ελληνικές τράπεζες έχουν επενδύσει σημαντικά στις πλατφόρμες τους σε μια επιθυμία να διατηρήσουν τη νεοαποκτηθείσα ψηφιακή πελατειακή βάση. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά: οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες υπερδιπλασιάστηκαν σε σύγκριση με τα προ πανδημίας επίπεδα, το επίπεδο δέσμευσης (DAU/MAU) είναι υψηλό στο 40% και η μέση βαθμολογία στο κατάστημα εφαρμογών έχει αυξηθεί σε 4,6 από μια αρκετά χαμηλότερη βαθμολογία 3,7 τον Ιούνιο του 2020, αντανακλώντας την υψηλότερη ικανοποίηση των πελατών από τις τράπεζες και τις υπηρεσίες των τραπεζών μέσω των κινητών τηλεφώνων.

    JP Morgan: Γιατί η Τράπεζα Πειραιώς ξεχωρίζει στην ψηφιακή εποχή

    «Είναι ενδιαφέρον ότι με 3,5 λεπτά ανά συνεδρία έναντι 2,8 λεπτά κατά μέσο όρος στις άλλες τράπεζες, οι Έλληνες πελάτες ξοδεύουν επίσης τον μεγαλύτερο χρόνο στις εφαρμογές τους», καταλήγει η JP Morgan.

    Αξίζει να επισημανθεί ότι πρόσφατα, η JP Morgan είχε προχωρήσει σε αναβάθμιση της Πειραιώς σε σύσταση overweight με περιθώριο ανόδου 100% και η ανάλυση των σεναρίων έδειχνε ότι η Ελληνικές τράπεζες συνολικά εμφάνιζαν από τις πλέον ελκυστικές αποτιμήσεις στην Ευρώπη. Η JPM ανέφερε χαρακτηριστικά «αναβαθμίζουμε την Τράπεζα Πειραιώς σε σύσταση overweight και τώρα αξιολογούμε και τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες με θετικές συστάσεις με 34% – 100% περιθώριο ανόδου, με κάθε μετοχή να προσφέρει μια ξεχωριστή επενδυτική περίπτωση και διαφορετικό προφίλ κινδύνου / απόδοσης», εξηγούσε ο Mehmet Sevim της JPM.

    JP Morgan: Γιατί η Τράπεζα Πειραιώς ξεχωρίζει στην ψηφιακή εποχή

    Οι τιμές στόχοι ήταν για την Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,63 1,40 ευρώ και περιθώριο ανόδου 48%, Eurobank ΕΥΡΩΒ -1,49% 1,99 1,50 ευρώ και ανοδικό περιθώριο 62%, ΕΤΕ ΕΤΕ -1,31% 7,56 4,50 ευρώ και ανοδικό περιθώριο 34% και τέλος για την Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ -2,00% 3,92 τιμή στόχος τα 2,20 ευρώ και περιθώριο ανόδου 100%. Οι κορυφαίες επιλογές είναι η Eurobank και η Πειραιώς.

    Η JPM θεωρεί τις ελληνικές τράπεζες ότι είναι ο προτιμώμενος τρόπος για να «ποντάρουν» οι επενδυτές το στοίχημα στις τράπεζες της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης (CEEMEA) μαζί με τις ευαίσθητες στο ευρώ Erste και NLB.

    Διαβάστε επίσης:

    Πληθωρισμός και εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο των αγορών αυτή την εβδομάδα

    Η Ebury για την εβδομάδα που αρχίζει στις αγορές



    ΣΧΟΛΙΑ