• Τράπεζες

    Η ΤτΕ φιλοξενεί τη συνεδρίαση της ΕΚΤ – Συνάντηση Στουρνάρα με Λαγκάρντ στην Αθήνα

    • NewsRoom
    Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)Κριστίν Λαγκάρντ στην Αθήνα

    Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)Κριστίν Λαγκάρντ στην Αθήνα


    Στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) πραγματοποιείται την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) με οικοδεσπότη τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

    Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, οι Διοικητές των εθνικών κεντρικών τραπεζών των χωρών της ζώνης του ευρώ και τα έξι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ θα συνεδριάσουν στο κεντρικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος και θα λάβουν τις αποφάσεις τους για τη νομισματική πολιτική.

    Μετά το τέλος της συνεδρίασης, θα ακολουθήσει η συνέντευξη Τύπου κατά την οποία η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Christine Lagarde, επικουρούμενη από τον Αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Luis de Guindos και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, θα εξηγήσει τις αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει δια ζώσης στην έδρα της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη ή εξ’ αποστάσεως, ενώ μία φορά τον χρόνο η συνεδρίαση φιλοξενείται από μία εθνική κεντρική τράπεζα.

    Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά φιλοξενία της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στην Τράπεζα της Ελλάδος, μετά το 2005 και το 2008.

    Τηλεοπτικά πλάνα εδώ 

    Το logo της Συνεδρίασης 

    Για περισσότερες πληροφορίες εδώ 

    Διαβάστε επίσης: 

    TBI bank και Finclude ενώνουν δυνάμεις για την «Open Banking» εποχή

    Deutsche Bank: Γιατί η Alpha Bank θα ωφεληθεί περισσότερο από τις συμφωνίες σε Ελλάδα και Ρουμανία

    Barclays: Οριακά υψηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη τρίτου τριμήνου, στα 1,9 δισ. λίρες



    ΣΧΟΛΙΑ