• Τράπεζες

    Η Morgan Stanley ανεβάζει το κασέ των αναλυτών – Τι αμοιβές πληρώνει στα νέα στελέχη

    Η Morgan Stanley ανεβάζει το κασέ των αναλυτών - Τι αμοιβές πληρώνει στα νέα στελέχη

    James Gorman, CEO Morgan Stanley


    Η Morgan Stanley ακολούθησε την κίνηση της Citi που εβδομάδες πριν είχε αποφασίσει να αυξήσει τις αποδοχές των νέων τραπεζικών στελεχών της.

    H Morgan Stanley αυξάνει τις αποδοχές των νεοεισερχόμενων χρηματιστηριακών αναλυτών που θα απασχοληθούν στη διεύθυνση θεσμικών πελατών, η τελευταία από τις μεγάλες τράπεζες στη Wall Street που ανεβάζει τους μισθούς για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό καθώς η ζήτηση για νέα στελέχη παραμένει δυνατή.

    Τα κεφάλαια που έχουν αντληθεί μέσω δημόσιων εγγραφών των λεγόμενων SPAC, οχημάτων ειδικού σκοπού για εξαγορές, μέχρι στιγμής φέτος έχουν υπερβεί τα $83,4 δις που ήταν το συνολικό ποσό που αντλήθηκε σε ολόκληρη την περυσινή χρονιά και οι τράπεζες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις συναλλαγές αυτές.

    Η Morgan Stanley ανεβάζει τις ετήσιες απολαβές για τους αναλυτές που ξεκινούν την καριέρα τους και θα απασχοληθούν στους τομείς του trading, στην ανάλυση και στις πωλήσεις σε θεσμικούς πελάτες στις $110.000.

    Είχε προηγηθεί η JPMorgan που αύξησε τις βασικές αποδοχές των πρωτοετών αναλυτών στις $100.000 ετησίως, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα μπόνους.

    Τον Ιούλιο η Morgan Stanley αύξησε τις απολαβές των νέων στελεχών που απασχολούνται στον τομέα επενδυτικής τραπεζικής στις $100.000 από $85.000, ακολουθώντας τα βήματα των ανταγωνιστριών τραπεζών.

    Οι πρωτοετείς τραπεζίτες θα έχουν ελάχιστη ετήσια αμοιβή $100.000 ενώ στο δεύτερο χρόνο οι ετήσιες απολαβές θα αρχίζουν από τις $105.000, αύξηση της τάξης των $15.000 και στις δύο περιπτώσεις.

    Η Morgan Stanley ακολούθησε την κίνηση της Citi που εβδομάδες πριν είχε αποφασίσει να αυξήσει τις αποδοχές των νέων τραπεζικών στελεχών της.

    Παρόμοια ήταν και η αντίδραση στη Deutsche Bank και τη UBS που επίσης θα ανέβασαν τις αποδοχές των νέων στελεχών.

    Οι τράπεζες της Wall Street αποφάσισαν να αναβαθμίσουν τα κίνητρα στα νέα στελέχη μετά από τις διαμαρτυρίες ομάδας πρωτοετών αναλυτών της Goldman Sachs σε εσωτερική σφυγμομέτρηση τoυ προσωπικού του οίκου τον Μάρτιο όπου ανέφεραν ότι οι ώρες απασχόλησης είναι εξοντωτικές και οι προθεσμίες που αντιμετωπίζουν εξωπραγματικές.

    Το αποτέλεσμα ήταν αυξήσεις μισθών σε όλες τις τράπεζες που ανταγωνίζονται για να προσελκύσουν και να κρατήσουν ταλαντούχα στελέχη.

    Τα παράπονα των νέων στελεχών της Goldman στον βραχίονα επενδυτικής τραπεζικής ήταν ότι έπρεπε να εργάζονται σχεδόν 100 ώρες την εβδομάδα και να κοιμούνται μόλις πέντε ώρες για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του εργασιακού φόρτου και τις εξωπραγματικές προθεσμίες.

    Οι διαμαρτυρίες τους δεν πέρασαν απαρατήρητες με τη διοίκηση της επενδυτικής τράπεζας να δεσμεύεται ότι θα επιβάλλει τον κανόνα του Σαββάτου, οτι δηλαδή το προσωπικό δεν μπορεί να εργάζεται μετά τις 9:00 το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τις 9:00 το πρωί της Κυριακής ώστε να απολαμβάνει τουλάχιστον μία ημέρα χωρίς δουλειά την εβδομάδα.

    Διαβάστε επίσης

    Goldman Sachs-Morgan Stanley: Αντιμέτωπες με την μετάλλαξη Δέλτα



    ΣΧΟΛΙΑ