• Τράπεζες

    HSBC: Τέρμα τα sms από τα εταιρικά τηλέφωνα

    • Bloomberg
    Noel Quinn, διευθύνων σύμβουλος HSBC

    Noel Quinn, διευθύνων σύμβουλος HSBC


    “Μπλόκο” στα sms των εργαζομένων από τα εταιρικά τους τηλέφωνα βάζει η HSBC, καθώς εποπτικές αρχές ερευνούν αθέμιτους διαύλους επικοινωνίας – ειδικά στον τραπεζικό κλάδο – που έχουν ως στόχο τη χειραγώγηση της αγοράς.

    Η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία απενεργοποίησης της λειτουργίας στα τηλέφωνα των εργαζομένων που έχουν εκδοθεί από την εταιρεία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να στέλνουν ή να λαμβάνουν μηνύματα κειμένου, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

    Η απαγόρευση των SMS ισχύει για όλα τα καταστήματα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

    Σημειώνεται ότι η HSBC έχει ήδη μπλοκάρει το προσωπικό από τη χρήση του WhatsApp στα τηλέφωνα εργασίας.

    «Οι τράπεζες χρησιμοποιούν ένα ευρύ φάσμα εγκεκριμένων καναλιών για να επικοινωνούν σε συμμόρφωση με τους ρυθμιστικούς κανόνες», δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας.

    «Η HSBC, όπως και πολλές άλλες τράπεζες, εξετάζει και προσαρμόζει τη λειτουργικότητα στις εταιρικές συσκευές της, όπως απαιτείται», συμπλήρωσε.

    Ωστόσο,  για έναν μικρό αριθμό εργαζομένων σε κάποιους ρόλους, θα εξακολουθήσει να επιτρέπεται η αποστολή μηνυμάτων sms σε τηλέφωνα, όπου αρχειοθετείται η δραστηριότητα, είπε ένας από τους γνώστες του θέματος, ενώ οι προσωπικές συσκευές θα παραμείνουν ανεπηρέαστες.

    Η κίνηση έρχεται καθώς οι οικονομικές αρχές ερευνούν τις συσκευές και τα συστήματα που χρησιμοποιούν traders και dealmakers, για να μοιράζονται πληροφορίες, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι εργοδότες τους παρακολουθούν αυτές τις πληροφορίες.

    Η έρευνα αποσκοπεί εν μέρει στην πρόληψη οικονομικών παραπτωμάτων, μετά από υψηλού προφίλ υποθέσεις χειραγώγησης της αγοράς, σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street.

    Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα φέτος, η HSBC συμφώνησε να πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε διακανονισμούς στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για την αποτυχία της να παρακολουθήσει τις επικοινωνίες των εργαζομένων σε μη εξουσιοδοτημένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένου του WhatsApp.

    Ειδικότερα, πλήρωσε 30 εκατομμύρια δολάρια στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων και άλλα 15 εκατομμύρια δολάρια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Επιπλέον, χρηματοπιστωτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Bank of America, Wells Fargo, Barclays, και Citigroup, συμφώνησαν να πληρώσουν περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, για παραβίαση των κανόνων.

    Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι εταιρείες πρέπει να παρακολουθούν τις επικοινωνίες των εργαζομένων τους με τους πελάτες.

    Εκτός από τις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες, ερευνώνται και μεγάλες επενδυτικές εταιρείες και hedge funds.

    Διαβάστε επίσης: 

    Τράπεζες: Αυτά είναι τα deals 800 εκατoμμυρίων στα ακίνητα

    ΤΧΣ: Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου το βιβλίο προσφορών για τη διάθεση ποσοστού της Εθνικής Τράπεζας

    Bloomberg: Έτοιμη η Ελλάδα να πουλήσει το 20% της Εθνικής Τράπεζας τον επόμενο μήνα



    ΣΧΟΛΙΑ