• Τράπεζες

    HSBC: Επαναφέρει το γιγαντιαίο σχέδιο για 35.000 απολύσεις

    Νόελ Κουίν, CEO της HSBC


    Ενημερωτικό σημείωμα προς τους 235.000 εργαζομένους της HSBC παγκοσμίως, έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Noel Quinn.

    Η τράπεζα θα διατηρήσει το πάγωμα σχεδόν όλων των εξωτερικών προσλήψεων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Noel Quinn στο σημείωμα, το οποίο στάλθηκε στο 235.000 προσωπικό της HSBC παγκοσμίως, όπως μεταδίδει το Reuters.

    «Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τις απώλειες θέσεων εργασίας επ ‘αόριστον», δήλωσε ο Quinn, προσθέτοντας ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε για πρώτη φορά η HSBC τον Φεβρουάριο είναι «ακόμη πιο απαραίτητα σήμερα».

    Εκπρόσωπος της τράπεζας επιβεβαίωσε στο Reuters το περιεχόμενο του σημειώματος.

    Να σημειωθεί ότι η HSBC είχε αναβάλει τον Μάρτιο τις περικοπές θέσεων εργασίας, μέρος μιας ευρύτερης αναδιάρθρωσης για τη μείωση του κόστους, λέγοντας ότι θα ήταν λάθος να διώξει το προσωπικό, λόγω των εξαιρετικών περιστάσεων της πανδημίας Covid-19.

    Ο Quinn λέει τώρα ότι πρέπει να ξαναρχίσει το πρόγραμμα των απολύσεων καθώς τα κέρδη πέφτουν και οι οικονομικές προβλέψεις δείχνουν ένα δύσκολο μέλλον, προσθέτοντας ότι έχει ζητήσει από ανώτερα στελέχη να αναζητήσουν τρόπους μείωσης του κόστους στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

    Το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών στις θέσεις εργασίας είναι πιθανό να προέλθει από το τμήμα Global Banking and Markets της HSBC, δήλωσε ανώτερο στέλεχος της HSBC.



    ΣΧΟΛΙΑ