• Τράπεζες

    Γ. Χαντζηνικολάου: Θα στηρίξουμε τους υγιείς πελάτες μας – Ηλεκτρονικά το 95% των συναλλαγών

    • NewsRoom

    Γεώργιος Χαντζηνικολάου, Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς


    Την πρόθεση της Τράπεζας Πειραιώς να στηρίξει τους υγιείς πελάτες της ώστε να παραμείνουν υγιείς, τόνισε μιλώντας σήμερα ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χαντζηνικολάου, μιλώντας στο web DELPHI ECONOMIC FORUM με θέμα: «Ανεφοδιάζοντας την Οικονομία: Ο ρόλος των Τραπεζών στην εποχή του COVID-19».

    Όπως είπε, για τους πελάτες που είναι συνεπείς στις πληρωμές τους στην τράπεζα και είναι υγιείς επιχειρήσεις, η τράπεζα είναι έτοιμη να τους στηρίξει να παραμείνουν υγιείς.

    Επίσης, ανέφερε ότι η κρίση βρήκε τις τράπεζες σε μια περίοδο που έχουν και ρευστότητα και κεφάλαια και το μόνο άγνωστο είναι η επίπτωση που θα έχει στα κόκκινα δάνεια και πώς μπορεί να επηρεάσει τα δάνεια που έχουν ήδη ρυθμιστεί. Αναφορικά με τον Ηρακλή, σημείωσε ότι γίνεται μια προσπάθεια να ολοκληρωθούν τα σχέδια ώστε να είναι όλα έτοιμα, όταν οι επενδυτές θα επιστρέψουν.

    Το 95% των συναλλαγών μας γίνονται ηλεκτρονικά

    Επίσης ο κ. Χαντζηνικολάου ανέφερε, ότι λόγω της κρίσης,  η τράπεζα είδε μεγάλη αύξηση στις ηλεκτρονικές πληρωμές και στις εφαρμογές της από πελάτες της ηλικίας άνω των 50, που μέχρι τώρα αντιστέκονταν στις τεχνολογικές αλλαγές. “Είδαμε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές να εκτοξεύονται και πλέον το 95% των συναλλαγών μας γίνονται ηλεκτρονικά” σημείωσε χαρακτηριστικά.



    ΣΧΟΛΙΑ