• Τράπεζες

    Νέα παράταση για την Εθνική Ασφαλιστική ζητά η EXIN

    Εθνική Ασφαλιστική


    Πρόσθετα στοιχεία για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, υποστηρίζει, με σημερινή ανακοίνωσή του, ότι υπέβαλε στην ΤτΕ το EXIN Group. Τα στοιχεία υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δέσμευσης για τη συμπλήρωση του φακέλου που σύμφωνα με το EXIN Group, υποβλήθηκε στις 18 Ιανουαρίου. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι τόσο το management του ομίλου όσο οι επενδυτές «δεσμεύονται για την ολοκλήρωση εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής και εργάζονται συστηματικά για την ολοκλήρωση της συναλλαγής το συντομότερο δυνατό και πριν την εκπνοή της οριστικής προθεσμίας».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις με υποψήφιους επενδυτές συνεχίζονται χωρίς ακόμη να έχει ολοκληρωθεί η μετοχική σύνθεση του επενδυτικού σχήματος. Ουσιαστικά το Exin Group ζητά περαιτέρω παράταση, προκειμένου να συγκεντρώσει τα αναγκαία κεφάλαια των 718,3 εκατ. ευρώ, που έχει δεσμευθεί ότι θα καταβάλει για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

    Εθνική Ασφαλιστική

    Ο χρόνος πάντως μετρά αντίστροφα, καθώς με βάση το προσύμφωνο που έχουν υπογράψει τα δύο μέρη, η συμφωνία θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως το Μάρτιο, δηλαδή εννέα μήνες μετά την υπογραφή στα τέλη Ιουνίου. Η καθυστέρηση δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για το κατά πόσο θα επιτευχθεί τελικά η συγκέντρωση των απαιτούμενων κεφαλαίων μετά την υπαναχώρηση σε μειοψηφική συμμετοχή του fund Calamos.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κρίσιμες ώρες για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής



    ΣΧΟΛΙΑ