• Τράπεζες

    Έξι καλυμμένα ομόλογα ελληνικών τραπεζών αναβάθμισε η Moody’s

    • NewsRoom
    Moody's

    Moody’s


    Έξι καλυμμένα ομόλογα ελληνικών τραπεζών αποφάσισε να αναβαθμίσει η Moody’s Investors Service, λίγες ώρες μετά την αναβάθμιση των πιστωτικών ιδρυμάτων νωρίτερα σήμερα.

    Ειδικότερα, ο οίκος ανακοίνωσε:

    – Την αναβάθμιση σε Ba3 από B3 των καλυμμένων ομολόγων της Alpha Bank στο πλαίσιο του προγράμματος Direct Issuance Global Covered Bond Programme I και την αναβάθμιση σε Ba3 από B3 των καλυμμένων ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος Direct Issuance Global Covered Bond Programme II

    – Την αναβάθμιση σε Ba2 από B3 των καλυμμένων ομολόγων της Eurobank Ergasias S.A. στο πλαίσιο του προγράμματος Mortgage Covered Bonds 1 και την αναβάθμιση σε B1 από B3 των καλυμμένων ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος Mortgage Covered Bonds 2.

    – Την αναβάθμιση σε Ba2 από B3 των καλυμμένων ομολόγων της Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο του προγράμματος Global Mortgage Covered Bonds και την αναβάθμιση σε Ba2 από B3 των καλυμμένων ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος Mortgage Covered Bonds 2.

    Ο οίκος σημειώνει ότι οι αναβαθμίσεις των αξιολογήσεων στα καλυμμένα ομόλογα ακολουθούν την αναβάθμιση των ίδιων των τραπεζών αλλά και της Ελλάδας σε B3 από Caa2.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: H Moody’s αναβάθμισε την αξιολόγηση καταθέσεων της ΕΤΕ και της Τράπεζας Πειραιώς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Fitch: Αναβάθμιση του αξιόχρεου για τα ομόλογα Εθνικής Τράπεζας και Eurobank



    ΣΧΟΛΙΑ