• Τράπεζες

    Eurobank: «Ναι» στη νέα εταιρεία FPS-doValue λέει η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ολοκληρώνεται η μεταβίβαση του Frontier στην doValue - Ακολουθεί η μετακίνηση 150 εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας

    Θόδωρος Καλαντώνης, Εκτελεστικός πρόεδρος doValue Greece


    «Ναι» στη μετακίνησή τους στη νέα εταιρεία FPS-doValue, που θα διαχειριστεί τα «κόκκινα» δάνεια της Eurobank, λένε στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι 500 εργαζόμενοι της τράπεζας.

    Μέχρι στιγμής «ναι» στη μετακίνηση έχει πει το 85% με 90% -δηλαδή 425 με 450 εργαζόμενοι- όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο mononews.gr. Από τους υπόλοιπους, ένα μικρό ποσοστό θα παραμείνει στο δίκτυο, αλλάζοντας θέση εργασίας, και οι υπόλοιποι θα πάρουν το πακέτο της εθελούσιας εξόδου και θα αποχωρήσουν από την τράπεζα.

    Τυπικά οι εργαζόμενοι έχουν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2020 προθεσμία να δηλώσουν την πρόθεση τους, αν δηλαδή θα ακολουθήσουν τους κ.κ. Θοδωρή Καλαντώνη, εκτελεστικό πρόεδρο της νέας FPS, και Τάσο Πανούση, CEO  της εταιρείας.

    Μάλιστα οι κ.κ. Καλαντώνης και Πανούσης –όπως και η επικεφαλής του HR της Eurobank κ. Νατάσα Πασχάλη- εδώ και ένα μήνα τώρα έχουν ενημερώσει έναν προς έναν και τους 500 εργαζόμενους και έχουν απαντήσει στα ερωτήματα τους, που σε σημαντικό βαθμό έχουν να κάνουν με τη διάρκεια  της νέας εργασίας αλλά και τον φόβο της απόλυσης, αν η εταιρεία «κλείσει σε δύο χρόνια».

    Εξάλλου στα ερωτήματα αυτά απάντησε από την πρώτη στιγμή ο κ. Καλαντώνης, λέγοντας χαρακτηριστικά –όπως έχει γράψει το mononews.gr- στους 500 υπό μετακίνηση εργαζόμενους: Δεν θα «παίξω» την καριέρα που έχω κτίσει φεύγοντας από αναπληρωτής CEO της Eurobank για να πάω σε μία νέα εταιρεία για να την κλείσω σε δύο χρόνια απολύοντας κόσμο.

    Όπως είναι γνωστό, η FPS-doValue θα διαχειριστεί σε πρώτη φάση καθυστερούμενα δάνεια της Eurobank ύψους 27 δισ. ευρώ, και υπάρχει συμφωνία για 10ετη συνεργασία με την FPS. Μάλιστα  βάσει της σύμβασης αποκλειστικότητας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην Eurobank  και την doValue, η τράπεζα θα τροφοδοτεί την FPS με όλα τα νέα «κόκκινα» δάνεια που θα δημιουργούνται εφεξής. Πλέον η τράπεζα δεν θα έχει μονάδα διαχείρισης καθυστερούμενων οφειλών και ότι καινούριο «σκάει» θα πηγαίνει στη νέα εταιρεία.

    Επίσης υπενθυμίζεται πως με τη συμφωνία που υπεγράφη ανάμεσα στη διοίκηση της τράπεζας και του Σωματείου εργαζομένων «Union Eurοbank», διασφαλίζονται πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα, τα έτη υπηρεσίας και ακόμα κάθε εργαζόμενος θα λάβει 10 μισθούς ως minimum αποζημίωση. Και μάλιστα με ελάχιστο ποσό τις 25.000 ευρώ για τους χαμηλόμισθους. Όσοι έχουν περισσότερα χρόνια εργασίας παίρνουν όλη τη νόμιμη αποζημίωση. Όμως bonus θα λαμβάνουν οι εργαζόμενοι –ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών- και τα οποία θα ισοδυναμούν σε 2 με 3 μισθούς…



    ΣΧΟΛΙΑ