• Τράπεζες

    Eurobank: Από το physical στο phygital – Τα νέα future branches και οι καινοτομίες του Piraeus Port Plaza

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    O επικεφαλής Λιανικής Τραπεζικής της Eurobank, Ιάκωβος Γιαννακλής

    O επικεφαλής Λιανικής Τραπεζικής της Eurobank, Ιάκωβος Γιαννακλής


    Η Eurobank αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας της, τόσο σε επίπεδο εξυπηρέτησης της πελατείας όσο και στους εργασιακούς χώρους, και «τρέχει» στην κατεύθυνση του phygital, στο «πάντρεμα» δηλαδή του φυσικού με το digital.

    Τόσο στα νέα γραφεία, στο κτήριο του Παπαστράτου στον Πειραιά, όπου έχει μεταφερθεί η Διεύθυνση Λιανικής Τραπεζικής, όσο και στα νέα καταστήματα, οι εργαζόμενοι δεν έχουν συγκεκριμένο γραφείο και σταθερή θέση.

    Στα καταστήματα και στα νέα γραφεία, τα στελέχη της τράπεζας μετακινούνται ανάλογα με τις ανάγκες του project που υλοποιούν ή του πελάτη τον οποίο εξυπηρετούν. Το laptop είναι το κυρίαρχο «εργαλείο» και μέσω του wifi ο εργαζόμενος κινείται σε όλο το κατάστημα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους 500 εργαζόμενους του τομέα Λιανικής, που έχουν ήδη μετακινηθεί στα νέα γραφεία του συγκροτήματος Piraeus Port Plaza και σύντομα θα μετακινηθούν και άλλοι 200.

    Και όπως λέει στο mononews ο επικεφαλής της Λιανικής Τραπεζικής, Ιάκωβος Γιαννακλής, «στα νέα καταστήματα και στα νέα γραφεία το περιβάλλον είναι paperless. Όλα γίνονται μέσω του υπολογιστή».

    Όμως η αλλαγή δεν αφορά μόνο στο περιβάλλον αλλά και στον τρόπο εργασίας, καθώς οι εργαζόμενοι μπορούν να μοιράζουν τις ημέρες της εβδομάδας στο γραφείο και το σπίτι.

    Να σημειωθεί ότι γραφεία είναι κοινόχρηστα. Στο Piraeus Port Plaza, ο εργαζόμενος «κλειδώνει» κάθε μέρα διαφορετική θέση γραφείου ανάλογα με το project στο οποίο συμμετέχει, ώστε όλη η ομάδα εργασίας να βρίσκεται στον ίδιο χώρο. Και στο τέλος της ημέρας το γραφείο είναι καθαρό για να το χρησιμοποιήσει άλλος εργαζόμενος.

    Από τα νέα γραφεία της Eurobank στο Piraeus Port Plaza

    Το απόλυτο εργαλείο του κάθε εργαζόμενου είναι το laptop, για να εργαστεί, να επικοινωνήσει με τους πελάτες. Το χαρτί έχει εξαφανιστεί.

    Όπως λέει ο κ. Ιάκωβος Γιαννακλής, ο τρόπος δουλειάς αλλάζει, ο εργαζόμενος μπορεί να δουλέψει με τον υπολογιστή του από παντού μέσω του wifi και να κινείται ελεύθερα μέσα στο κτίριο, χωρίς να υπάρχει η δέσμευση συγκεκριμένης θέσης. Ουσιαστικά το γραφείο βρίσκεται μέσα στο laptop.

    Από τα νέα γραφεία της Eurobank στο Piraeus Port Plaza

    Οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα επιλογής ορόφου και γραφείου εντός του κτηρίου, ανάλογα με τη διάθεση ή τις ανάγκες, ηλεκτρονικό σύστημα κράτησης θέσης για γραφεία και parking και υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι τόσο για ομαδική εργασία όσο και για προσωπική συγκέντρωση. Και ακόμα όσοι το επιθυμούν έχουν την επιλογή να βρίσκονται τρεις μέρες στο χώρο εργασίας και δύο ημέρες στο σπίτι.

    Από τα νέα γραφεία της Eurobank στο Piraeus Port Plaza

    «Πρόκειται για ένα μοντέλο που θα μπορέσει να αξιοποιηθεί σταδιακά ευρύτερα, διατηρώντας τα θετικά στοιχεία και τις δυνατότητες που μας παρέχει η τεχνολογία και η ψηφιοποίηση», λέει ο κ. Γιαννακλής.

    Απόλυτα ψηφιοποιημένα είναι και τα τρία νέα καταστήματα της Eurobank. Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από το τραπεζικό στέλεχος ιδιωτικά σε ένα χώρο εξαιρετικά καλαίσθητο και πρωτοποριακό, όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα.

    Από τα νέα γραφεία της Eurobank στο Piraeus Port Plaza

    Το νέο μοντέλο καταστήματος ονομάστηκε future branch και είναι απλό στη χρήση του και ευέλικτο. Μία νέα λογική που παντρεύει την φυσική εξυπηρέτηση με την τεχνολογία και κτίζει τη νέα αντίληψη για τη σχέση της τράπεζας με τους πελάτες της.

    Στα καταστήματα αυτά δεν υπάρχουν τα παραδοσιακά γκισέ, διαδραστικά service bars διευκολύνουν τις απλές συναλλαγές, ενώ στον ειδικό χώρο υποδοχής οι πελάτες μπορούν να πλοηγηθούν μέσα από φιλικές στη χρήση οθόνες και να ενημερωθούν για προϊόντα.

    Από τα νέα γραφεία της Eurobank στο Piraeus Port Plaza

    Τα future branches είναι σχεδιασμένα, κατασκευάστηκαν και λειτουργούν με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και με γνώμονα την ταχύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση του πελάτη. Και φυσικά η εφαρμογή ψηφιακών μέσων καταργεί τις αφίσες και το έντυπο ενημερωτικό υλικό, ενώ η ηλεκτρονική υπογραφή και η ψηφιακή αποστολή εγγράφων ελαχιστοποιεί τις εκτυπώσεις τραπεζικών παραστατικών.

    Από τα νέα γραφεία της Eurobank στο Piraeus Port Plaza

    Διαβάστε επίσης

    Τράπεζες: Κυρίαρχες και το 2022 οι πράσινες χρηματοδοτήσεις – Πάνω από 10 δισ. το ενεργειακό χαρτοφυλάκιο

    Τράπεζες: Το σχέδιο επιστροφή στο… banking

    Eurobank: Θετικά στοιχεία στις πωλήσεις στο λιανικό εμπόριο – Ενθαρρυντικά μηνύματα από τη μεταποίηση



    ΣΧΟΛΙΑ