• Τράπεζες

    Εθνική Τράπεζα: Όλη η αλήθεια για τις παρακρατήσεις στις συντάξεις και τον αντιλογισμό τους

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Εθνική Τράπεζα: Φέρνει το Apple Pay στους κατόχους καρτών της


    Προ εκπλήξεως βρέθηκε μεγάλη μερίδα συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, καθώς με το που πιστώθηκαν οι συντάξεις τους, το σύστημα τράβηξε αυτόματα μέχρι και 1.000 ευρώ από όλους όσοι είχαν ληξιπρόθεσμες δόσεις δανείων.

    Οι συνταξιούχοι πιάστηκαν στην κυριολεξία στον… ύπνο, διότι τη Δευτέρα 25 Μαΐου οι συντάξεις πιστώθηκαν μερικές ώρες νωρίτερα από τη συνηθισμένη ώρα. Μπήκαν δηλαδή αργά το μεσημέρι αντί για τις 6 το απόγευμα. Και όταν μπήκαν για να τσεκάρουν τα ποσά σε κάποιους ήρθε σκοτοδίνη…..

    Η αντίδραση ήταν άμεση και «έσπασαν» τα τηλέφωνα προς την τράπεζα και τον Σύλλογο Συνταξιούχων, αφού σε αρκετές περιπτώσεις παρακρατήθηκαν ποσά σημαντικά υψηλότερα από το όριο του ακατάσχετου, που είναι τα 1.000 ευρώ.

    Λύση «θεραπείας»

    Μετά τις διαμαρτυρίες και την επικοινωνία του Συλλόγου Συνταξιούχων με τη διοίκηση της Εθνικής, βρέθηκε μία λύση «θεραπείας» του προβλήματος, καθώς οι συνταξιούχοι των οποίων «έχει παρακρατηθεί η σύνταξη τους, στις 24/5, για ληξιπρόθεσμες οφειλές, μπορούν από σήμερα 26/5, να υποβάλλουν στα κατά τόπους καταστήματα της Εθνικής, αίτηση αντιλογισμού προς την Δ/νση 963 υπόψιν κ.κ Ε. Κορνάρου και Α Πετρούλια, ώστε να τους επιστραφούν τα παρακρατηθέντα», όπως τους ενημερώνει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος.

    Να σημειωθεί ότι παρακράτηση έγινε σε λογαριασμούς που είναι συνδεδεμένοι με δάνεια, τα οποία έχουν ληξιπρόθεσμες δόσεις. Και ο Σύλλογος από την πλευρά του, επιρρίπτει μέρος της ευθύνης στους συνταξιούχους, διότι δεν έχουν αλλάξει τους λογαριασμούς στους οποίους πιστώνονται οι συντάξεις. Ενώ κάποιοι είχαν προχωρήσει σε άτυπη συμφωνία με την τράπεζα, το ποσό της παρακράτησης για την κάλυψη των δόσεων δανείων να μην υπερβαίνει το 25%.

    Να σημειωθεί ότι τα ποσά παρακρατήθηκαν από τους λογαριασμούς κύριας σύνταξης, καθώς το επικουρικό –που πλέον καταβάλλεται από το ΕΤΕΑΕΠ– πιστώνεται σε δεύτερο χρόνο.

    Όπως είναι γνωστό 17.000 είναι το σύνολο των συνταξιούχων της Εθνικής, με το Σύλλογο να σημειώνει πως μετά το «κούρεμα» του ΛΕΠΕΤΕ (σήμερα το επικουρικό έχει μειωθεί στο 55%), ήρθε και η παρακράτηση για ληξιπρόθεσμες οφειλές για να «τελειώσει» τους παλιούς συνταξιούχους της Εθνικής.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΤΕ: Τι συμβαίνει με τη μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ