• Τράπεζες

    Ελένη Βρεττού: Το μεγάλο στοίχημα της νέας CEO της Attica Bank – Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ελένη Βρεττού, CEO Attica Bank

    Ελένη Βρεττού, CEO Attica Bank


    Το νέο business και capital plan της Attica Bank «γράφει» από την αρχή η Ελένη Βρεττού, η οποία από χθες είναι και επισήμως η CEO της τράπεζας των μηχανικών.

    Στόχος της είναι το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της τράπεζας –που θα την επαναφέρει σε ορθή πορεία –,  να υποβληθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, καθώς ζητήθηκε μικρή παράταση για την υποβολή του που είχε οριστεί για τις 2 Σεπτεμβρίου.

    Ήδη η κα Βρεττού έχει κάνει φύλλο και φτερό τους ισολογισμούς της τράπεζας, τις συμβάσεις των τιτλοποιήσεων, έχει εντοπίσει τις «μαύρες» τρύπες…

    Τις επόμενες μέρες θα πρέπει να «τρέξουν» όλες εκείνες οι  διαδικασίες που αφορούν τόσο στο business και capital plan, τα θέματα που έχουν να κάνουν με τις 4 τιτλοποιήσεις της τράπεζας, συνολικού ποσού 2,7 δισ. ευρώ. Και μετά θα πρέπει να δρομολογηθεί η νέα   Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της τράπεζας, το ύψος της οποίας εκτιμάται πως θα είναι κοντά στα 600 εκατ. ευρώ.

    Προς το παρόν εκκρεμεί και η αξιολόγηση από την DBRS  για την τιτλοποίηση Omega, που είναι και η μεγαλύτερη τιτλοποίηση της τράπεζας ύψους 1,3δις ευρώ. Αξιολόγηση που είναι κρίσιμη για την επόμενη μέρα της Attica Bank, αφού θα γνωστοποιηθεί πόσα κεφάλαια απαιτούνται και αν δύναται  να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ηρακλής».

    Τι δήλωσε η Ελένη Βρεττού

    «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμένα η ανάληψη των καθηκόντων μου ως Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank» δήλωσε η κα Βρεττού μετά την εκλογή της από το ΔΣ της Attica Bank και όπως σημείωσε: «Δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο, το οποίο θα διασφαλίζει τόσο την εξυγίανση όσο και την βιώσιμη ανάπτυξη της Attica Bank μέσω της ουσιαστικής στήριξης της ελληνικής οικονομίας».

    Στο μεγάλο στοίχημα που είναι η εξυγίανση της τράπεζας των μηχανικών η κα Βρεττού έχει τη στήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς η νέα  CEO έχει και τη φιλοδοξία και την ικανότητα να βγάλει την Τράπεζα Αττικής από το αδιέξοδο. Μάλιστα όπως έχουν αναφέρει πηγές της ΤτΕ στο mononews.gr «είναι  στέλεχος που μπορεί να συγκεράσει τις αντίθετες απόψεις μεταξύ στρατηγικού επενδυτή, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Τράπεζας της Ελλάδος».

    Για το παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα μίλησε λίγο αργότερα η Ελένη Βρεττού με ανάρτηση της στο face book.

    Συγκεκριμένα έγραψε:  

    Σήμερα είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα. Δε γράφω συχνά “επαγγελματικά posts”, όμως σήμερα είναι μια ξεχωριστή στιγμή που αναλαμβάνω το τιμόνι μιας τράπεζας.  Ένα παιδικό όνειρο που με πάρα πολύ κόπο για πάρα πολλά χρόνια, θυσίες, και δύσκολες αντισυμβατικές επιλογές έγινε πραγματικότητα.

    Δύσκολο εγχείρημα και τεράστια πρόκληση, που ελπίζω όμως να ανταπεξέλθω και να μην απογοητεύσω αυτούς που με εμπιστεύτηκαν και τόλμησαν με την επιλογή μου.

    Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όχι μόνο αυτούς όμως που μου ανέθεσαν αυτή την ευθύνη αλλά όλους τους συναδέλφους μου ανεξαρτήτως ιεραρχίας από την HSBC και την Τράπεζα Πειραιώς που με έμαθαν τόσα και με διαμόρφωσαν ως «τραπεζίτισσα».  Και για την απίστευτη εκτίμηση και δύναμη που έχω λάβει από πάρα πολλούς συνάδελφους από εκεί διαχρονικά! Μεγάλα σχολεία και οι δυο τράπεζες για διαφορετικούς λογούς το καθένα που θα έχουν πάντα ένα ιδιαίτερο σημείο στην καρδιά μου (και μόνο θετικό!) και πάντα σεβασμό!

    Θέλω όμως να πω ιδιαίτερα ευχαριστώ στους συναδέλφους μου από τη Lamda – που με καλωσόρισαν από την πρώτη στιγμή και που με έκαναν να νιώσω υπερηφάνεια που συνδέθηκα άμεσα έστω και για τόσο λίγο όχι μόνο με το μοναδικό έργο του Ελληνικού αλλά με όλη την εταιρεία που -κακά τα ψέματα- μαζί της μεγάλωσα και πάντα θα αγαπώ και θα στηρίζω!  Και βέβαια τον Odisseas Athanasiou που όχι μόνο με κατάλαβε αλλά και με στήριξε και με ενθάρρυνε να κυνηγήσω το όνειρό μου, δείχνοντας το χαρακτήρα αληθινού ηγέτη και κυρίως φίλου και συμβούλου στα δύσκολα.

    Κυρίως όμως θέλω να εκφράσω και από εδώ την αγάπη μου για τον άντρα μου που με πίστεψε και με παρακίνησε όσο κανένας άλλος, ακόμη και όταν εγώ λύγισα ή  δίστασα.  Και αυτή είναι η πραγματική τύχη και ευλογία στη ζωή μου…

    Και τώρα επειδή μάλλον θα πήξω άσχημα, προβλέπω το επόμενο post να γίνει σε κανένα χρόνο από σήμερα!   (για αυτό και ήταν μακροσκελές για να είναι χορταστικό!)

    Καλή σχολική χρονιά να έχουμε!

    Διαβάστε επίσης

    Attica Bank: Η Ελένη Βρεττού και επίσημα CEO της Τράπεζας – Το νέο ΔΣ

    Στην Alpha Bank επένδυσε ο Ολλανδός Henry Holterman – Tο αφεντικό της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ήρθε για να μείνει



    ΣΧΟΛΙΑ