• Τράπεζες

    Στην Alpha Bank επένδυσε ο Ολλανδός Henry Holterman – Tο αφεντικό της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ήρθε για να μείνει

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Henry Holterman, Επικεφαλής Reggeborh, Μετόχου της Ελλάκτωρ

    Henry Holterman (Επικεφαλής Reggeborgh, Βασικού Μετόχου της Ελλάκτωρ)


    «Ηρθε για να μείνει στην Ελλάδα, αυτό το δείχνει και η νέα του κίνηση, που είναι και ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, αλλά και στις προοπτικές της Alpha Bank».

    Αυτό ανέφεραν χθες πηγές της Reggeborgh στο mononews.gr σχολιάζοντας την νέα επενδυτική κίνηση του Henry Holterman, να αυξήσει το ποσοστό που κατέχει στην Alpha Bank στο 5,158% (από περίπου 3%).

    Για την Reggeborgh και τον Henry Holterman «η Ελλάδα αποτελεί έναν πολύ ενδιαφέροντα επενδυτικό προορισμό και γι’ αυτό τοποθετούνται στρατηγικά στη χώρα».

    Και πλέον  η Ολλανδική Reggeborgh είναι ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της Alpha Βank, μετά το ΤΧΣ που κατέχει το 9% και τον Αμερικανό fund manager John Paulson που κατέχει το 7,32%.

    Η κίνηση αυτή όπως λένε πηγές της αγοράς, έγινε εκ του ασφαλούς καθώς η Alpha Bank διαπραγματεύεται στα 0,92 ευρώ από 1 ευρώ που ήταν η τιμή της όταν έγινε η πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

    Η κεφαλαιοποίησή της ανέρχεται στα 2,16 δισ . ευρώ ενώ η Reggeborgh δαπάνησε πάνω από 100 εκατ. ευρώ για την επένδυση στην Alpha Bank.

    Τα τελευταία χρόνια –η αρχή έγινε το 2018- η ολλανδική εταιρεία έχει επενδύσει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια σε ελληνικές εταιρείες και έχει αποκομίσει εξίσου σημαντικές υπεραξίες.

    Σήμερα είναι το αφεντικό της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με 46% και με οψιόν να αποκτήσει προσεχώς και το ποσοστό της Motor Oil, δηλαδή άλλο ένα 15%.

    Και η απόκτηση του 5,15% της  Alpha Bank,  δείχνει την εμπιστοσύνη του Henry Holterman στις προοπτικές της ελληνικής τράπεζας.

    Ενώ  δραστηριοποιείται και στον τομέα της εκμετάλλευσης ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας καθώς έχει δημιουργήσει κοινή εταιρεία σε συνεργασία με τον έμπειρο και ικανό Κωνσταντίνο Τούμπουρο που είναι και μέλος του ΔΣ της Ελλάκτωρ, όπως έχει γράψει το mononews.gr.

    Ωστόσο η πρώτη επένδυση του Henry Holterman έγινε πριν από μερικά χρόνια στο νησί των Φαιάκων, όταν επισκέφθηκε την Κέρκυρα και απέκτησε το Antico Rosso, ένα εμβληματικό αρχοντικό του 17ου αιώνα, γνωστό και ως αρχοντικό Κουρκουμέλι, το οποίο μάλιστα γειτνιάζει με το σπίτι του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

    Ο Henry  Holterman είναι επικεφαλής της Reggeborgh Invest από τον Νοέμβριο του 2017 μετά το θάνατο του πεθερού του, του μεγιστάνα Dik Wessels –η οικογένεια είναι από τις πλουσιότερες της Ολλανδίας-, καθώς έχει  παντρευτεί την Gerita Wessels.

    Ο Dik Wessels που ίδρυσε τον ολλανδικό κατασκευαστικό κολοσσό VolkerWessels, ήταν το 2017,  ο 3ος πλουσιότερος άνθρωπος της Ολλανδίας με την περιουσία του να ανέρχεται στα 4 δισ. ευρώ.

    Η Reggeborgh Invest ιδρύθηκε το 1990 ως όχημα για τις επενδύσεις της οικογένειας των Ολλανδών δισεκατομμυριούχων. Η επενδυτική τακτική του ολλανδικού κολοσσού, η δραστηριότητα του οποίου γιγαντώθηκε με το πέρασμα του χρόνου, περιλαμβάνει την ενασχόληση με στρατηγικές επενδυτικές ευκαιρίες μακροπρόθεσμου χαρακτήρα.

    Διαθέτει ένα ισχυρό, χαρτοφυλάκιο το οποίο περιλαμβάνει εταιρείες από διάφορους κλάδους, όπως κατασκευές και υποδομές, ακίνητα, τηλεπικοινωνίες, εμπορεύματα και ενέργεια.

    Διαβάστε επίσης

    Ο Χένρι Χόλτερμαν στην Alpha Bank: Όλο το παρασκήνιο

    Henry Holterman (Reggeborgh): Πώς ο Ολλανδός billionaire έγινε ο μεγαλύτερος ξένος μέτοχος εισηγμένης εταιρείας – Τα επόμενα σχέδια για την Ελλάκτωρ



    ΣΧΟΛΙΑ