• Τράπεζες

    Εκτός του ΔΣ της Alpha Bank o Ibrahim S. Dabdoub

    • NewsRoom

    Ibrahim S. Dabdoub


    Την παραίτηση του κ. Ibrahim S. Dabdoub από τη θέση του ως Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ανακοίνωσε η Alpha Bank. Ο κ.  Dabdoub παραιτήθηκε στις 30.8.2018 τόσο από το ΔΣ όπως και από κάθε Επιτροπή αυτού.

    Κατόπιν τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο στην από 30.8.2018 συνεδρίασή του συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

    Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Βασίλειος Θ. Ράπανος, ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

    Διευθύνων Σύμβουλος, ο κ. Δημήτριος Π. Μαντζούνης, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

    ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
    Οι Αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι, κ.κ. Σπύρος Ν. Φιλάρετος, Αρτέμιος Χ. Θεοδωρίδης και Γεώργιος Κ. Αρώνης

    ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
    Ο κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης

    ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕΛΗ
    H κυρία Carolyn G. Dittmeier και οι κ.κ. Jean L. Cheval, Richard R. Gildea, Shahzad A. Shahbaz και Jan A. Vanhevel

    ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3864/2010,
    ο κ. Johannes Herman Frederik G. Umbgrove ως εκπρόσωπος και δυνάμει υποδείξεως του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

    Ποιος είναι ο Ibrahim S. Dabdoub 

    Γεννήθηκε το 1939. Σπούδασε στο Collège des Frères στη Βηθλεέμ, στο Middle East Technical University στην ‘Aγκυρα και στο Stanford University των Η.Π.Α. Διετέλεσε Group Chief Executive Officer στη National Bank of Kuwait από το 1983 έως τον Μάρτιο του 2014. Είναι Αντιπρόεδρος της International Bank of Qatar (IBQ), Ντόχα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του International Institute of Finance (IIF), καθώς και Co-Chair του Emerging Markets Advisory Council (EMAC) στην Ουάσινγκτον. Είναι μέλος του Bretton Woods Committee στην Ουάσινγκτον και του International Monetary Conference (IMC). Επιπροσθέτως, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Central Bank of Jordan, Αμμάν, του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας Consolidated Contractors Company, Αθήναι και του Board of Advisors της Perella Weinberg, New York. Βραβεύθηκε το 1995 ως «Τραπεζίτης της Χρονιάς» από την Arab Bankers Association of North America (ABANA) και το 1997 ως «’Aραβας Τραπεζίτης της Χρονιάς» από την Union of Arab Banks. Του απενεμήθη το 2008 και το 2010 το βραβείο “A Lifetime Achievement Award” από τα “The Banker” και “MEED” αντιστοίχως. Ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τραπέζης από τον Μάιο του 2014.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προς νέο πρόγραμμα αποχώρησης προσωπικού η Alpha Bank



    ΣΧΟΛΙΑ