• Τράπεζες

    doValue: Πούλησε δάνεια €112 εκατ. των Σφακιανάκης, Alumil, και ΣΙΔΜΑ Μεταλλουργική

    Θεόδωρος Καλαντώνης, εκτελεστικός Πρόεδρος της doValue Greece

    Θεόδωρος Καλαντώνης, εκτελεστικός Πρόεδρος της doValue Greece


    Στην πώληση ενήμερων, αλλά και «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων που έχει στη διαχείριση της προχώρησε το τελευταίο δεκαήμερο η doValue.

    Και έχει στα σκαριά ακόμα δύο πωλήσεις χαρτοφυλακίων, συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ, με περίπου 15 επιχειρηματικά δάνεια, τα οποία είναι ενήμερα και για τα οποία βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τράπεζες

    Συγκεκριμένα στις αρχές της εβδομάδας υπογράφηκε η πώληση του δανείου της ΣΙΔΜΑ Μεταλλουργική, ύψους 14 εκατ ευρώ, το οποίο ήταν ενήμερο και εξυπηρετείτο κανονικά και  πουλήθηκε στη  Attica Bank, με discount περίπου 15%

    Είχε προηγηθεί η πώληση στην Fortress του δανείου ύψους 60 εκατ. ευρώ της Σφακιανάκης, το οποίο ήταν «κατακόκκινο». Σημειώνεται ότι μεγαλομέτοχος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Σφακιανάκης είναι ο Σταύρος Τάκη.

    Ενώ προχθές ανακοινώθηκε και η πώληση στην Παγκρήτια Τράπεζα δανείου ύψους 38,2 εκατ ευρώ της Alumil του Βορειοελλαδίτη επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά, στην Παγκρήτια Τράπεζα.

    Τα 38,2 εκατ ευρω αποτελούν τμήμα κοινοπρακτικού δανείου ύψους άνω των 120 εκατ ευρώ, και τα οποία  είχε στη διαχείριση της η doValue (από την τιτλοποίηση Cairo της Eurobank τα 25,6 εκατ ευρώ και από την τιτλοποίηση  Frontier της Εθνικής τα 12,6 εκατ ευρώ).

    Η Παγκρήτια απέκτησε το δάνειο στην τιμή  των 92,5 σεντς/ ανά  ευρώ.

    Τα δάνεια της Σφακιανάκης

    Η doValue πρόσφατα προχώρησε στην πώληση δανείου ύψους 60 εκατ. ευρώ, της εταιρείας Σφακιανάκης, στην Fortress. Το δάνειο που ήταν σε βαθιά καθυστέρηση, είχε περιληφθεί στα δάνεια  της τιτλοποίησης Cairo της Eurobank, τη διαχείριση των οποίων είχε αναλάβει η doValue.

    Να σημειωθεί ότι τον Μάιο του 2023 η Alpha Bank πρώτη είχε προχωρήσει στην πώληση δανείου ύψους 170 εκατ. ευρώ της Σφακιανάκης –το οποίο είχε χαρακτηριστεί αμφίβολης εξυπηρέτησης– στη Fortress.

    Τα 170 εκατ. ευρώ ήταν τμήμα ενός ομολογιακού δανείου τρέχουσας οφειλής περίπου 290 εκατ. ευρώ.

    Τρεις μήνες αργότερα στα τέλη Ιουλίου και η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε στην πώληση  δανείου ύψους 36 εκατ. ευρώ της Σφακιανάκης, επίσης στην Fortress.

    Ακολούθησε ανάλογη κίνηση και από την doValue.

    Τα πακέτα πουλήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες με μεγάλο «κούρεμα» της τάξης του 50% με 70%.

    Διαβάστε επίσης:

    Γεώργιος Τανισκίδης (Optima Bank): Θέλουμε η παρουσία μας να συμβάλει στην περαιτέρω άνθιση του Χρηματιστηρίου

    ΤτΕ: Διευρύνθηκε η «ψαλίδα» των επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων

    Alumil: Θα πάρει το διαβατήριο για τραπεζικό δανεισμό;

                                                           

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ