• Τράπεζες

    Alumil: Θα πάρει το διαβατήριο για τραπεζικό δανεισμό;

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Γιώργος Μυλωνάς, Πρόεδρος Alumic

    Γιώργος Μυλωνάς, Πρόεδρος Alumil


    Το διαβατήριο που θα ανοίξει και πάλι την πόρτα του τραπεζικού δανεισμού στην Alumil του Γιώργου Μυλωνά, το κρατάει στα χέρια της η Cepal.

    Και είναι το waiver, το οποίο δεν έχει ακόμα η Alumil, τη συναίνεση, δηλαδή, όλων των πιστωτών για να έχει πρόσβαση στον δανεισμό.

    Χθες έγινε γνωστό ότι τα 38,2 εκατ ευρώ –από κοινοπρακτικό δάνειο ύψους άνω των 120 εκατ ευρώ- που είχε στη διαχείριση της η doValue (από την τιτλοποίηση Cairo της Eurobank τα 25,6 εκατ. ευρώ και από την τιτλοποίηση Frontier της Εθνικής τα 12,6 εκατ. ευρώ) πουλήθηκαν στην τιμή των 92,5 σεντς/ανά ευρώ στην Παγκρήτια Τράπεζα.

    Μετά τη γνωστοποίηση της πώλησης των δανείων η μετοχή της Alumil έκλεισε χθες στα 2,47 ευρώ σημειώνοντας άνοδο κατά 7,39%.

    Σύμφωνα με πηγές της Παγκρήτιας, η απόκτηση του ενήμερου δανείου της Alumil, εντάσσεται στην στρατηγική ενίσχυσης του δανειακού της χαρτοφυλακίου, ωστόσο διευκρινίζουν ότι «δεν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν και το δάνειο που βρίσκεται στην διαχείριση της Cepal» και το οποίο είναι ύψους άνω των 30 εκατ ευρώ.

    Την ίδια ώρα, πηγές της Alumil, έκαναν λόγο για θετική εξέλιξη καθώς θα διευκολυνθεί η πρόσβασή της σε σημαντικές πηγές χρηματοδότησης, όπως είναι η πρόσβαση στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης  και πως αναμένεται να συμβάλλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξή της.

    Ωστόσο, η αγορά εξακολουθεί να έχει πολλές επιφυλάξεις ως προς την αξιοπιστία της εταιρείας… Και κατά πόσο θα εξασφαλίσει το waiver.

    Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομικής κατάστασης 1ου εξαμήνου 2023 της Alumil, τα κέρδη μετά από φόρους της εταιρείας υποχώρησαν κατά 88%  στα 2,95 εκατ ευρώ, από  25,3 εκατ ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι.

    Επίσης τα δάνεια του ομίλου ανέρχονται σε 155,7 εκατ. ευρώ, εξ αυτών πληρωτέα μέσα σε ένα έτος είναι τα 16,16 εκατ. ευρώ, ενώ 52,07 εκατ. ευρώ είναι πληρωτέα από 1-5 έτη.

    Για διάστημα πάνω από 5 έτη οι δανειακές οφειλές ανέρχονται στα 87,49 εκατ. ευρώ.

    Στην ίδια οικονομική κατάσταση αναφέρεται ότι το συνολικό έξοδο για τόκους των δανείων ανήλθε σε 5,1 εκατ. ευρώ έναντι των 2,8 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2022.

    Από τον δανεισμό αυτό ποσό άνω των 120 εκατ. ευρώ αφορά κοινοπρακτικό δάνειο, το οποίο εξυπηρετείται κανονικά.

    Συγκεκριμένα τα 40 εκατ. ευρώ ήταν στη διαχείριση της doValue (και προέρχεται από τιτλοποιήσεις Cairo της Eurobank – 25 εκατ. ευρώ – και Frontier της Εθνικής τα 15 εκατ. ευρώ), περισσότερα από 35 εκατ. ευρώ τα διαχειρίζεται η Cepal (προέρχονται από την τιτλοποίηση Galaxy της Alpha Bank), μη τιτλοποιημένα είναι περίπου 30 εκατ. ευρώ της Τράπεζας Πειραιώς και άλλα 15 εκατ. ευρώ που τα έχει στο χαρτοφυλάκιό της η Παρευξείνια Τράπεζα.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέα εποχή για την Alumil: Ανοίγει ο δρόμος για σημαντικές πηγές χρηματοδότησης και επενδυτικά κεφάλαια

    doValue: Ποτέ δεν μας έφερε επενδυτή η Alumil – Τι κρύβει το sell off στη μετοχή

    Αλουμύλ: Πού οφείλεται η βουτιά στη μετοχή

    ──────────────────

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ