• Τράπεζες

    Διοικητικές αλλαγές στην Εθνική Τράπεζα

    Εθνική Πανγαία


    Την τοποθέτηση του κ. Δημητρίου Καποτόπουλου, γενικού διευθυντή εταιρικής τραπεζικής, ως εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου, αποφάσισε χθες το Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας. Ο κ. Καποτόπουλος αντικαθιστά τον κ. Δημήτρη Δημόπουλο, ο οποίος, όπως ανακοινώθηκε, θα παρέχει στο εξής συμβουλευτικές υπηρεσίες στη διοίκηση της ΕΤΕ. 

    Εκτός από τη συγκεκριμένη αλλαγή που είχε δρομολογηθεί άλλωστε εδώ και αρκετό καιρό και δεν προκάλεσε έκπληξη, το ενδιαφέρον των διοικητικών αλλαγών στην Εθνική Τράπεζα μονοπωλεί η φημολογία για την αλλαγή του γενικού διευθυντή προσωπικού κ. Πέτρου Φουρτούνη. 

    Τη θέση αυτή φέρεται να αναλαμβάνει ένα νέο πρόσωπο, η κ. Εύη Χατζηιωάννου, που προέρχεται από την επιχείρηση Barilla στην οποία είναι διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού όχι μόνο της Barilla Hellas, αλλά του τμήματος HR Ευρώπης.

    Εάν τελικώς η τοποθέτησή της επιβεβαιωθεί, η κ. Χατζηιωάννου θα κληθεί να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο των διαπραγματεύσεων της διοίκησης της ΕΤΕ με τον σύλλογο του προσωπικού για τη νέα συλλογική σύμβαση σε μια περίοδο που οι τράπεζες και τα δίκτυα βρίσκονται στο επίκεντρο των αλλαγών. Ειδικά μάλιστα για την Εθνική το θέμα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενόψει του επιχειρησιακού μετασχηματισμού της τράπεζας, που αναμένεται να ανακοινωθεί το Μάρτιο και το οποίο προβλέπει σημαντικές αλλαγές σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού.



    ΣΧΟΛΙΑ