• Τράπεζες

    Διελκυστίνδα ΕΤΕ – ΤΧΣ για την Εθνική Ασφαλιστική

    Εθνική Ασφαλιστική


    Νέα διελκυστίνδα μεταξύ Εθνικής τράπεζας και Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εξελίσσεται με αφορμή την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, με τη διοίκηση του Ταμείου να τάσσεται ανοιχτά υπέρ ενός νέου γύρου διαπραγματεύσεων με όλους τους υποψήφιους επενδυτές που κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής.

    Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην αυριανή συνάντηση που θα έχει η διοίκηση της Εθνικής με τη διοίκηση του Ταμείου σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί λύση και να επανεκινήσει η διαδικασία πώλησης του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

    Η άποψη του ΤΧΣ, ο εκπρόσωπος του οποίου εναντιώθηκε κατά τη διάρκεια του τελευταίου διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΕ στην πρόταση για συνέχιση των διαπραγματεύσεων με το δεύτερο υποψήφιο, δηλαδή τον κινεζικό όμιλο Fosun, είναι και η αιτία για την οποία δεν έχει μέχρι σήμερα ληφθεί οριστική απόφαση για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά την έκπτωση στις 28 Μαρτίου της Exin ως αναδόχου.

    Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης επεσήμανε την ύπαρξη ενδιαφέροντος από δύο υποψηφίους, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει την προέλευση του ενδιαφέροντος σε ότι αφορά το δεύτερο διεκδικητή, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι εκτός από την Gongbao και η επίσης κινεζική εταιρεία Wintime.

    Το βέβαιο είναι ότι μετά τις εξελίξεις αυτές η προγραμματισμένη διαδικασία για το άνοιγμα των data rooms εντός της εβδομάδας, αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας!

    Να σημειωθεί επίσης ότι επισήμως το ενδιαφέρον της, μέσω δηλώσεων της εκτελεστικής διευθύντριας και ανώτερης αντιπροέδρου του κινεζικού ομίλου κ. Κάνγκ Λαν έχει κάνει σαφές ο όμιλος της Fosun, καθώς και η Gongbao στο Shenzen Stock, μέσω της Rongfeng Holding που έχει συνάψει συμφωνία με την Gongbao για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η πλευρά της Wintime, η οποία δεν είχε προκριθεί για την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς στον πρώτο γύρο του διαγωνισμού, εμφανίζεται επίσης να έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον μέσω επιστολής που έχει απευθύνει στη διοίκηση της ΕΤΕ, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει λάβει απάντηση στο σχετικό αίτημα.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην τελική ευθεία ο νέος γύρος για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εθνική Ασφαλιστική: Νέος γύρος για τους κινέζους με… γαλλικό άρωμα



    ΣΧΟΛΙΑ