• Τράπεζες

    Citi: Οριστικοποιείται η νέα δομή της τράπεζας μετά από 5.000 περικοπές θέσεων εργασίας

    Τζέιν Φρέιζερ, CEO της Citi


    Στο τελικό στάδιο μια σαρωτικής αναδιάρθρωσης, η οποία “τρέχει” από τον Σεπτέμβριο του 2023, βρίσκεται η Citigroup, σε μια προσπάθεια να απλοποιήσει τη δομή της και να βελτιώσει τις επιδόσεις της, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής τράπεζας.

    Σημειώνεται ότι από τον Σεπτέμβριο, η Citi έχει περικόψει 5.000 θέσεις εργασίας, ενώ τον Ιανουάριο ανακοίνωσε σχέδιο για περικοπές 20.000 θέσεων, αφού πέρσι κατέγραψε το χειρότερο τρίμηνο των τελευταίων 15 ετών.

    Το τελευταίο στάδιο της αναδιάρθρωσης, οριστικοποιεί τη νέα δομή της Citi, ενώ αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου στόχου να περιορίσει τους 239.000 υπαλλήλους της παγκοσμίως κατά 20.000 μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

    Ο μεγαλύτερος γύρος μετακινήσεων προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων των μεταθέσεων και των αποχωρήσεων, θα κοινοποιείται στους εργαζόμενους έως την Πέμπτη, ανακοίνωσε στους υπαλλήλους η διευθύνουσα σύμβουλος Τζέιν Φρέιζερ, σημειώνει το Reuters.

    “Αυτοί οι τελευταίοι μήνες δεν ήταν εύκολοι”, έγραψε η Φρέιζερ.

    “Οι αλλαγές που κάναμε είναι οι μεγαλύτερες που έχουμε βιώσει οι περισσότεροι από εμάς στη Citi…, βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητά μας και μας τοποθετούν ένα βήμα μπροστά.”, σχολίασε.

    Η Citi έχει καταργήσει 1.500 διευθυντικούς ρόλους ή το 13% των ανώτερων στελεχών της παγκοσμίως, ανέφερε η Fraser, καθώς η εταιρεία δημοσίευσε τα αποτελέσματα του δ’ τριμήνου τον Ιανουάριο.

    Τότε, η fraser είχε υπογραμμίσει ότι οι αλλαγές θα δημιουργήσουν ετήσια εξοικονόμηση περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

    “Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τη Citi”, έγραψε ο αναλυτής της Wells Fargo, Mike Mayo, ο οποίος επανέλαβε ότι η μετοχή της Citi ήταν η κορυφαία επιλογή του.

    Τη Δευτέρα, ο Mayo ανέφερε ότι “Με την απλοποίηση των συστημάτων της τράπεζας – η οποία χρειάστηκε 7 μήνες για να ολοκληρωθεί – η Citi θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να επιτύχει τους στόχους της και να το κάνει μεθοδικά”.

    Διαβάστε επίσης:

    Morgan Stanley, Deutsche Bank και Barclays κρατούν «μικρό καλάθι» για τη μετοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

    Morgan Stanley, Deutsche Bank και Optima Bank «ψηφίζουν» Ελληνικές τράπεζες για φέτος

    BofA για Energean: Μερισματική απόδοση 18% στον ορίζοντα – Aγοράστε τη μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ