• Τράπεζες

    Χρήστος Μεγάλου: Οι αγορές έδειξαν εμπιστοσύνη στις προοπτικές της Τράπεζας Πειραιώς

    • NewsRoom
    Χρήστος Μεγάλου, Τράπεζα Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, Τράπεζα Πειραιώς


    Η επιτυχημένη έκδοση του πράσινου ομολόγου υποδηλώνει τη δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς να χρηματοδοτήσει τη βιώσιμη μετάβαση της Ελληνικής οικονομίας, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, αναφέρει με δήλωσή του ο Χρήστος Μεγάλου.

    Ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς τονίζει πως τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της «πράσινης» χρηματοδότησης, ύψους 1,7 δισ. ευρώ, με νέα έργα αλλά και αναχρηματοδοτήσεις υφιστάμενων έργων, τα οποία έχουν επιλεγεί σύμφωνα με τα κριτήρια Επιλεξιμότητας του πρόσφατα θεσπισθέντος Πλαισίου Πράσινων Ομολόγων.

    «Είμαστε ικανοποιημένοι με τη ζήτηση που λάβαμε από τους επενδυτές για την προσφορά των ομολόγων μας, μια σαφής ένδειξη εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Τράπεζας Πειραιώς», αναφέρει ο Χρήστος Μεγάλου.

    Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία του βιβλίου προσφορών ολοκληρώθηκε με την Τράπεζα Πειραιώς να αντλεί 500 εκατ. ευρώ, ενώ οι προσφορές ξεπέρασαν τα 850 εκατ. ευρώ, από πάνω από 70 επενδυτές.

    Το τελικό επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,875% σε σχέση με το 4% που ήταν το αρχικό guidance.

    Πρόκειται για senior preferred ομόλογο με διάρκεια 6 ετών και δικαίωμα ανάκλησης στην πενταετία. Από τα κεφάλαια που θα αντληθούν το 50% θα κατευθυνθεί σε νέα πράσινα δάνεια και το υπόλοιπο 50% σε αναχρηματοδοτήσεις υφιστάμενων δανείων.

    H Τράπεζα Πειραιώς έδωσε εντολή σε BNP Paribas, BofA Securities, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Nomura και UBS Investment Bank να τρέξουν την έκδοση.

    Όπως αναφέρει η Τράπεζα Πειραιώς, με το πράσινο ομόλογο  προωθεί την ατζέντα  ESG, επιδεικνύοντας τη δέσμευσή της για υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας, ενώ κάνει ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση της μεσοπρόθεσμης στρατηγικής  της για την κάλυψη των ελάχιστων απαιτήσεων για ίδια κεφάλαια και επιλέξιμες υποχρεώσεις (MREL).

    Ο τίτλος αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Caa1/B από τη Moody’s και την S&P.

    Διαβάστε επίσης:

    Παγκόσμια Τράπεζα: Η κλιματική αλλαγή θα εκτοπίσει δεκάδες εκατομμύρια κατοίκους της Ανατολικής Αφρικής

    Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: Ισχυρότερη του αναμενόμενου η επίπτωση της Covid-19 στην εργασία

     



    ΣΧΟΛΙΑ