• Τράπεζες

    Χωρίς τα κομματικά δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η πώληση δανείων 700,5 εκατ. ευρώ από την Attica Bank

    Attica Bank

    Attica Bank


    Χωρίς τα δάνεια που είχαν δοθεί σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ θα πωληθεί το χαρτοφυλάκιο Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPLs), ύψους 700,5 εκατ. ευρώ της Attica Bank, όπως έγινε γνωστό μετά από ερώτηση που απηύθυνε στον Υπουργό Οικονομικών, την Πέμπτη 7 Ιουνίου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος.

    Στην ερώτησή του, ο κ. Νικολόπουλος ρωτούσε επίσης «αν η πώληση ή και η πάσης φύσης εκχώρηση και μεταβίβαση των θαλασσοδανείων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας σε ξένα funds έχει την έγκριση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας κ. Ι. Δραγασάκη».

    Τα δάνεια στα οποία αναφερόταν ο κ. Νικολόπουλος ήταν ύψους 20 εκατ. ευρώ προς την ΝΔ και 5 εκατ. ευρώ προς το ΠΑΣΟΚ, τα οποία είχαν συμπεριληφθεί εκ παραδρομής στο δεύτερο «πακέτο» τιτλοποιημένων δανείων που πρόκειται να διαθέσει η Attica Bank.

    Τα δάνεια αφαιρέθηκαν από το “πακέτο” χωρίς να υπάρχει καμία περαιτέρω επίπτωση, καθώς η πώληση του χαρτοφυλακίου δεν έχει γίνει, αφού πρέπει πρώτα να εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Attica Bank στις 27 Ιουνίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Attica Bank: Η ώρα των αποφάσεων για NPEs και ΑΜΚ – Στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της Rothschild

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: Αυτά είναι τα ονόματα που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τα δάνεια της Attica Bank



    ΣΧΟΛΙΑ