• Τράπεζες

    Χαρούλα Απαλαγάκη: Δεν δικαιολογείται η σημερινή εικόνα έξω από τα τραπεζικά καταστήματα

    Η γενική διευθύντρια της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χαρίκλεια Απαλαγάκη

    Η γενική διευθύντρια της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χαρίκλεια Απαλαγάκη


    Κάλεσμα στους πολίτες να εμπιστευτούν τις ψηφιακές δυνατότητες των τραπεζών και να μην επαναλάβουν τις απαράδεκτες εικόνες που καταγράφηκαν έξω από τα τραπεζικά καταστήματα την Τρίτη, απηύθυνε η Γενική Γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Χαρούλα Απαλαγάκη, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα.

    «Δεν δικαιολογείται η σημερινή εικόνα έξω από τραπεζικά καταστήματα, μετά τα μέτρα που έχουν λάβει οι τράπεζες για την εξυπηρέτηση της πελατείας εκτός καταστημάτων», ανέφερε η κα. Απαλαγάκη.

    «Τα τραπεζικά καταστήματα θα μείνουν ανοικτά, και όλοι έχουμε πρόσβαση στο σύνολο των συναλλακτικών αναγκών μας χωρίς περιορισμό. Όμως απαιτείται αυστηρή προσήλωση στα μέτρα που έχουν ληφθεί. Απαιτείται σεβασμός στον εαυτό μας και στους εργαζόμενους των τραπεζών», συνέχισε.

    «Χρειαζόμαστε μία πειθαρχημένη ελευθερία για να έχουμε μετά πλήρη ελευθερία» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Απαλαγάκη.

    «Η τεχνολογία και η ευελιξία των συστημάτων μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε κανονικά την οικονομική μας ζωή χωρίς να χρειαστεί να πάμε στο κατάστημα. Ήδη από τις 13 Μαρτίου και μέχρι τώρα καλούμε τους πολίτες να κάνουν τις συναλλαγές τους με την κάρτα τους. Αναλήψεις, καταθέσεις, πληρωμή φόρων, ασφαλιστικών εισφορών γίνεται με την κάρτα μας. Όλες οι πληρωμές μπορούν να εξυπηρετηθούν με την κάρτα μας, από τον υπολογιστή μας, ή από το κινητό μας».

    «Οι σημερινές εικόνες με τις ουρές, ουρές αδικούν το υψηλό ψηφιακό δυναμικό που διαθέτει σήμερα η χώρα. Μας αδικεί η ουρά γιατί δείχνει ότι δεν ξέρουμε πώς να κάνουμε συναλλαγές σε κρίσιμες και ευαίσθητες εποχές για όλους. Απλώνουμε χέρι ζητάμε τη συνεργασία σας, και θα είμαστε πάντα δίπλα στα μεγάλης ηλικίας άτομα για να τα εξυπηρετήσουμε», τόνισε η ΓΓ της ΕΕΤ.



    ΣΧΟΛΙΑ