• Τράπεζες

    Blackrock: Δεν ενδιαφερόμαστε για την εξαγορά της Credit Suisse

    • NewsRoom
    Larry Fink, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Blackrock

    Larry Fink, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Blackrock


    Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η BlackRock διαψεύδει τα σενάρια για επεξεργασία προσφοράς για την εξαγορά της Credit Suisse, τα οποία μετέδωσαν νωρίτερα οι FT. «Η BlackRock δεν συμμετέχει σε κανένα σχέδιο εξαγοράς του συνόλου ή οποιουδήποτε τμήματος της Credit Suisse και δεν ενδιαφέρεται να το πράξει», ανέφερε εκπρόσωπος της.

    Νωρίτερα, οι FT είχαν αναφέρει ότι η η Blackrock, επεξεργάζεται να καταθέσει προσφορά για την εξαγορά της Credit Suisse.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αμερικανικός επενδυτικός κολοσσός αξιολογούσε διάφορες επιλογές και συνεργαζόταν με άλλους επενδυτές, για να καταθέσει μία προσφορά, για εξ’ ολοκλήρου εξαγορά είτε τμημάτων της επιχείρησης.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Larry Fink, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, εργαζόταν στο παρελθόν  στην First Boston, την επιχείρηση επενδυτικής τραπεζικής της Credit Suisse.

    Η BlackRock είναι εδώ και καιρό ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της Credit Suisse στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής, ιδίως στο τμήμα συναλλαγών σταθερού εισοδήματος.

    Σύμφωνα με FT, την Παρασκευή η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας και η ρυθμιστική αρχή Finma έφεραν στο ίδιο τραπέζι των συζητήσεων τη Credit Suisse και τη UBS για μία πιθανή σύμπραξη σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στον τραπεζικό τομέα της χώρας. Η παρέμβασή τους ήρθε λίγες ημέρες αφότου η κεντρική τράπεζα προχώρησε σε ένεση ρευστότητας ύψους  50 δισ. ευρώ στην Credit Suisse.



    ΣΧΟΛΙΑ