• Τράπεζες

    Bank of China: Οριακή αύξηση κατά 0,78% στα κέρδη α’ εξαμήνου

    • NewsRoom

    Σαν Γιού, CEO Bank of China (Πηγή: asianfinancialforum)


    Μικρή αύξηση κατά 0,78% στα καθαρά κέρδη του πρώτο εξαμήνου ανακοίνωσε σήμερα η Bank of China, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

    Συγκεκριμένα, τα κέρδη της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας της Κίνας με βάση τα περιουσιακά στοιχεία, διαμορφώθηκαν σε 120,1 δισ. γουάν ($16,46 δισ.) το πρώτο μισό του έτους, από 119,2 δισ. γουάν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

    Την ίδια στιγμή, οι κινεζικές τράπεζες θα πρέπει να εντείνουν τον δανεισμό στον ιδιωτικό τομέα, ανέφερε αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας.

    Σημειώνεται ότι τα νέα τραπεζικά δάνεια της Κίνας υποχώρησαν τον Ιούλιο, ενώ και άλλοι βασικοί πιστωτικοί δείκτες εξασθένησαν, ακόμη και όταν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μείωσαν τα επιτόκια και υποσχέθηκαν να παράσχουν περισσότερη υποστήριξη σε μία παραπαίουσα οικονομία.

    Παράλληλα, οι αναλυτές μείωσαν τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη στο έτος, κάτω από τον στόχο της κυβέρνησης του 5% περίπου, λόγω επιδείνωσης της κρίσης στον τομέα των ακινήτων και τις αδύναμες καταναλωτικές δαπάνες.

    Οι επενδύσεις από ιδιωτικές εταιρείες συρρικνώθηκαν κατά 0,5% τους πρώτους επτά μήνες του έτους, μεγαλύτερη από την πτώση 0,2% του α’ εξαμήνου.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ελληνική Τράπεζα: Κέρδη €160,2 εκατ. στο α’ εξάμηνο

    Κεντρική Τράπεζα Ελβετίας: Θα συνεχίσει την αύξηση επιτοκίων ακόμα στην περίπτωση παύσης από την ΕΚΤ;

    Βρετανία: Έως και £100 εκατ. το κόστος για τις αεροπορικές μετά το χάος στα αεροδρόμια



    ΣΧΟΛΙΑ