• Τράπεζες

    Attica Bank: Στο Δ.Σ. κλειδώνουν οι όροι της αύξησης

    Ελένη Βρεττού, CEO της Attica Bank

    Ελένη Βρεττού, CEO της Attica Bank


    Ξεκινά σε λίγη ώρα το πιο κρίσιμο Δ.Σ. στην ιστορία της Attica Bank, καθώς θα οριστικοποιηθεί η αποχώρηση του ΤΜΕΔΕ και θα υπογραφούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της Thrivest στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, αλλά και πως θα προχωρήσει η διαδικασία της συγχώνευσης της τράπεζας των μηχανικών με την Παγκρήτια Τράπεζα.

    Το Ταμείο των Μηχανικών που ήταν από το 1997 βασικός μέτοχος της Τράπεζας Αττικής, έχοντας επενδύσει σε αυτήν πάνω από 700 εκατ. ευρώ,  αποχωρεί πλέον και ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος για να δημιουργηθεί μία ισχυρή μη συστημική τράπεζα, που θα προκύψει από τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια και θα αποτελέσει τον 5ο τραπεζικό πυλώνα.

    Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται αργά σήμερα το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση του ΔΣ της Attica Bank, καθώς θα αποσταλεί και το συμπληρωματικό του ενημερωτικού δελτίου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα καθορίζονται τα ποσοστά συμμετοχής στην αύξηση.

    Σύμφωνα με όσα ήταν μέχρι τώρα γνωστά το ΤΜΕΔΕ θα συμμετείχε στην ΑΜΚ με ποσό 40 εκατ ευρώ, τη συμμετοχή αυτή έρχονται να καλύψουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες με ποσό 10 εκατ ευρώ εκάστη.

    Όπως έχει γράψει το mononews.gr από τις 6 Απριλίου 2023, στην αύξηση κεφαλαίου θα συμμετάσχει και η Παγκρήτια Τράπεζα.

    Πάντως τις μέρες του Πάσχα, οι διαβουλεύσεις για την υπόθεση ήταν πυρετώδεις ανάμεσα στα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, καθώς η CEO της Attica Bank Ελένη Βρεττού, ο Αλέξανδρος Εξάρχου της Thrivest, αλλά και ο Διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας βρίσκονταν σε ανοικτή γραμμή.

    Μοναδικός στόχος είναι να ολοκληρωθεί με επιτυχία η αύξηση κεφαλαίου και το γεγονός ότι η τράπεζα γυρίζει σελίδα με συμμετοχή νέου ιδιώτη επενδυτή, της Thrivest –συμφερόντων των κκ. Μπάκου, Καϋμενάκη, Εξάρχου- έχει καταρτιστεί business plan και ταυτόχρονα ξεκινά η διαδικασία της συγχώνευσης της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα, για τη δημιουργία ενός ισχυρού 5ου τραπεζικού πυλώνα.

    Όπως είναι γνωστό η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, ύψους έως 473,3 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου και στις 24 Απριλίου λήγει η περίοδος άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης. Στις 25 Απριλίου θα γίνουν η κατανομή και διάθεση αδιάθετων Νέων Κοινών Μετοχών, στις 26 Απριλίου η ανακοίνωση για την κάλυψη της ΑΜΚ, στις 27 Απριλίου αναμένεται η έγκριση του Χ.Α. για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των Νέων Κοινών Μετοχών και στις 28 Απριλίου η έναρξη της διαπραγμάτευσής τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Attica Bank: Σήμερα μπαίνουν οι υπογραφές για τη συμμετοχή της Thrivest στην ΑΜΚ – Θα συμμετάσχουν και οι τέσσερις συστημικές



    ΣΧΟΛΙΑ