• Τράπεζες

    Attica Bank: Σε διαπραγματεύσεις με την Ellington για την τιτλοποίηση «Ωμέγα»

    Attica Bank: Προχωρά σε αναπτυξιακή αύξηση κεφαλαίου €120-240 εκατ.

    Θεόδωρος Πανταλάκης. Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζας Αττικής


    Τον Ιούνιο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις της Attica Bank με την Ellington Solutions για την τιτλοποίηση «Ωμέγα», όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο η τράπεζα.

    Αναλυτικά:

    Σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια των ανακοινώσεων στις 27/04/2021 και 14/05/2021, η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα κάτωθι:

    Η Τράπεζα, κατόπιν λήψης δεσμευτικής προσφοράς, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ellington Solutions S.A., η οποία τυγχάνει συνδεδεμένη εταιρεία με το Ellington Management Group, αναφορικά με τους συμβατικούς όρους μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων που περιλαμβάνονται στη συναλλαγή «Ωμέγα».

    Σημειώνεται ότι η τιτλοποίηση «Ωμέγα» περιλαμβάνει δάνεια συνολικής αξίας περίπου €1,3 δισ. και έναντι αυτών, θα εκδοθούν τίτλοι υψηλής, ενδιάμεσης και χαμηλής εξοφλητικής σειράς. Η διαδικασία της υπογραφής των συμβατικών κειμένων αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του μηνός Ιουνίου.

    Κατά το χρόνο αυτό, η Διοίκηση της Attica Bank θα επανέλθει αναφορικά με τους οριστικούς οικονομικούς όρους της συναλλαγής, καθώς και την επίπτωση στην κεφαλαιακή επάρκεια και την οικονομική θέση της Τράπεζας / Ομίλου της Attica Bank.

    Η Τράπεζα θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την πρόοδο και ολοκλήρωση της συναλλαγής.

    Διαβάστε επίσης

    Αποκαλυπτικό: Αυτοί είναι οι όροι της εθελουσίας στην Attica Bank



    ΣΧΟΛΙΑ