Τράπεζες

Attica Bank: Νέος στρατηγικός επενδυτής η Thrivest – Έναρξη των συνομιλιών αποφάσισε το ΔΣ (upd)

Αλέξανδρος Εξάρχου - Ελένη Βρεττού

Αλέξανδρος Εξάρχου – Ελένη Βρεττού


Ξεκινά συνομιλίες με την Thrivest Holdings Ltd των κ.κ. Δ. Μπάκου- Γ. Καϋμενάκη- Αλ. Εξάρχου η Attica Bank.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ της Τράπεζας Αττικής, που αποφάσισε να προχωρήσει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 490 εκατ. ευρώ με την Thrinvest στο πλευρό της.

Η Ellington βρίσκεται στην έξοδο από την τράπεζα και είναι χαρακτηριστικό ότι στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ δεν παρέστησαν οι εκπρόσωποι της δηλαδή η κα Ειρήνη Μαραγκουδάκη και ο κ. Πάτρικ Χόρεντ.

Όπως είναι γνωστό με επιστολή της η Thrivest Holdings Ltd εξέφρασε το ενδιαφέρον της να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 490 εκατ. ευρώ που έχει ήδη δρομολογηθεί.

Στόχος είναι η συγχώνευση της Παγκρήτιας Τράπεζας με την Τράπεζα Αττικής που θα οδηγήσει στη δημιουργία του 5ου τραπεζικού –μη συστημικού- πόλου.

Η επίσημη ανακοίνωση της Attica Bank:

Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία (εφεξής η «Τράπεζα»), σε συνέχεια των από 16-12-2022, 04-01-2023 και 18-01-2023 ανακοινώσεων της και σε σχέση με τη λήψη επιστολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την εταιρεία Thrivest Holdings Ltd για συμμετοχή της στην υπό υλοποίηση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας στη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την έναρξη συζητήσεων και την ανταλλαγή πληροφοριών και στοιχείων με τον ενδιαφερόμενο σε σχέση με τη συμμετοχή του σε αυτή.

Σημειώνεται, κατόπιν και σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πως μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί καμία πρόταση ή απόφαση περί συγχώνευσης της Τράπεζας με οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Περαιτέρω το πλήρες νέο Business & Capital plan της Τράπεζας στο πλαίσιο της κεφαλαιακής της ενίσχυσης θα υποβληθεί στις αρμόδιες εποπτικές αρχές στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Για λοιπά ζητήματα που σχετίζονται με τις ενέργειες κεφαλαιοποίησης της, η Τράπεζα αναφέρεται στις ανωτέρω ανακοινώσεις της.

Η Τράπεζα θα ενημερώνει άμεσα το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης:

Attica Bank: Το κρίσιμο ΔΣ, αποφασίζει για την συμμετοχή της Thrivest στην αύξηση κεφαλαίου των 490 εκατ ευρώ

Η Attica Bank, η Παγκρήτια και ο 5ος τραπεζικός πόλος: Όλο το παρασκήνιο από τη συνάντηση Στουρνάρα-Ενρία

Αλέξανδρος Εξάρχου: Το σχέδιο για τον 5ο τραπεζικό πυλώναΣΧΟΛΙΑ