• Τράπεζες

    Attica Bank: Μέχρι το τέλος Μαρτίου η ολοκλήρωση της συμφωνίας ΤΧΣ-ΤΜΕΔΕ-THRIVEST

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ηλίας Ξηρουχάκης (ΤΧΣ), Κώστας Μακέδος (ΤΜΕΔΕ) και Αλέξανδρος Εξάρχου (Thrivest) --- Attica Bank

    Ηλίας Ξηρουχάκης (ΤΧΣ), Κώστας Μακέδος (ΤΜΕΔΕ) και Αλέξανδρος Εξάρχου (Thrivest)


    Πριν από το τέλος Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία μετόχων ΤΧΣ – ΤΜΕΔΕ – Thrivest και θα έχει «κλειδώσει» το ποσοστό συμμετοχής της τελευταίας στην αύξηση της Attica Bank.

    Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος η συμφωνία θα ευωδοθεί, ενώ αισιόδοξη είναι και η διοίκηση της Attica Bank πως η τράπεζα θα περάσει σύντομα σε διαδικασία εξυγίανσης.

    «προχωράμε κανονικά» αναφέρουν πηγές της τράπεζας όπως και πηγές της ΤτΕ.

    Οι επόμενες 50 μέρες είναι καθοριστικές για την πορεία της τράπεζας των μηχανικών καθώς στο διάστημα αυτό:

    -Θα ολοκληρωθεί το due diligence που διενεργεί η Thrivest στην τράπεζα.

    -Θα υπάρξει η νέα συμφωνία μετόχων, και θα συμπεριληφθεί στο επικαιροποιημένο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης, προκειμένου να λάβει την έγκριση  από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    -Θα δοθεί το fit and proper  για τους νέους επενδυτές από την Τράπεζα της Ελλάδος.

    -Προχωρά και το χρονοδιάγραμμα πωλήσεων κόκκινων δανείων της τράπεζας και ενδεχομένως να υπάρχει συμφωνία για την πώληση του χαρτοφυλακίου Astir 1, ύψους 320 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει επιχειρηματικά δάνεια με εξασφαλίσεις και εκτιμάται ότι η τιμή πώλησης θα είναι εντός των πλαισίων που θα είναι αποδεκτά από την τράπεζα και σύμφωνα με το business plan.

    Όλη η διαδικασία της αύξησης –τα 473,3 εκατ. ευρώ άμεση αύξηση και 16,7 εκατ. ευρώ μέσω warrants– θα πρέπει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 28 Απριλίου. Στην αύξηση σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η Thrivest θα συμμετάσχει με  το ποσό των 100 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με κύκλους της Thrivest, η συμμετοχή της στην ΑΜΚ θα γίνει μέσω αδιάθετων μετοχών και αυτό είναι ένα από τα θέματα της συζήτησης με το ΤΧΣ και το ΤΜΕΔΕ.

    Επίσης θα πρέπει να προχωρήσει και η  δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα, που θα προέλθει από την συγχώνευση της Παγκρήτιας Τράπεζας με την Attica Bank και ποια θα η σχέση ανταλλαγής.

    Το τρίτο σημείο στο οποίο θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία είναι η πώληση των τιτλοποιημένων χαρτοφυλακίων Astir 1, Metexelixis, Omega, ύψους περί τα 2,2 δισ. ευρώ.

    Να σημειωθεί ότι η  διοίκηση της Attica Bank  αναμένει τις επόμενες μέρες προσφορά από τους δύο ενδαφερόμενους επενδυτές την Bain και την Fortress για το χαρτοφυλάκιο της τιτλοποίησης Astir 1.

    Διαβάστε επίσης

    Eurobank: Δεσμευτική συμφωνία με AIK Banka Beograd για την πώληση της θυγατρικής στη Σερβία

    ΤτΕ: Στα 456,8 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2022 – Προτείνει μέρισμα 0,6720 ευρώ/μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ